İsviçre'ye Kızdı Öğrenciye Cami yaptırdı

İsviçre'ye Kızdı Öğrenciye Cami yaptırdı

İsviçre'ye Kızdı Öğrenciye Cami yaptırdı İsviçre’de yapılan minare referandumuna Ardahan’dan ilginç bir tepki...

A+A-

İsviçre'ye Kızdı Öğrenciye Cami yaptırdıİsviçre'ye Kızdı Öğrenciye Cami yaptırdı
 
İsviçre’de yapılan minare referandumuna Ardahan’dan ilginç bir tepki geldi. Ardahan merkez de bulunan 23 Şubat İlköğretim Okulu’nda Din Bilgisi ve Ahlak Dersi öğretmeninin öğrencilere, “En iyi cami” yapma ödevi verdiği ortaya çıktı.

Kartonlarla yapılması için verilen ödevi yerine getirecek olan öğrenciye bir adet din bilgileri kitabı ve çikolata verileceği öğrenilirken, öğrencilerine cami yapma görevi veren Belgin Nal isimli öğretmenin okulun 5’inci sınıf öğrencilerine de benzer ödevler verdiği öğrenildi.

‘CAMİ GEZİP, KOMPOSİZYON YAZIN’

Nal’ın öğrencilere verdiği ödevde, camileri yaparken özellikle minarelere özen göstermeleri gerektiği yönünde tembihlerde bulunduğu da öğrenildi.

Okul yönetimi cami maketi ödevinin dönemsel bir hassasiyet olmadığını daha önce de benzer şeyler yapıldığını belirtti. Edinilen bilgiye göre aynı öğretmen daha önce öğrencilere camileri gezdirip, camiyi anlatan birer kompozisyon hazırlamalarını da istemiş. Bu arada öğrencilere ödev olarak verilen cami yapımı için kişi başı 20 TL. kırtasiye masrafı çıktığı edinilen bilgiler arasında.

BİRGÜN - Fakir Yılmaz/ Ardahan - 04 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.