İzmir 2 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda

İzmir 2 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda

İzmir 2 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda  İZMİR (30.06.2009)- İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu, İzmir halkını, 2 Temmuz günü Gündoğdu...

A+A-

İzmir 2 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'ndaİzmir 2 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda 

İZMİR (30.06.2009)- İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu, İzmir halkını, 2 Temmuz günü Gündoğdu Meydanı’nda Sivas Katliamı'nı protesto etmek için düzenleyecekleri mitinge çağırdı.

Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu dönem sözcüsü Şehri Tuğcular, 35 kişinin 2 Temmuz’da polis ve askerin gözleri önünde diri diri yakılarak öldürüldüğünü hatırlattı.

Tuğcular, Sivas Katliamına ilişkin hala yetkililerden toplum vicdanını tatmin edici bir açıklama, özür ve itiraf gelmediğini belirtti. “Bu açıklamayı ve özrü bekliyoruz” dedi.

Tuğcular, Maraş, Sivas, Çorum, Gazi, 19 Aralık ve 1 Mayıs’larda yaşanan katliamları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı. Sivas katliamının 16. yıldönümü dolayısıyla 2 Temmuz günü Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenleyeceklerini duyurdu. Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu dönem sözcüsü Şehri Tuğcular, tüm emekçileri mitinge davet etti.

2 Temmuz Perşembe günü saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak olan kitle, buradan Gündoğdu Meydanı’na yürüyecek.

ATILIM - 30 Haziran 2009

BASINA VEKAMUOYUNA

2 Temmuz 2009 da yine bir aradayız.

Sivas yangını Alevilerin kanayan yarası olmaya devam etmektedir. 35 insan göz göre devletin güvenlik güçlerinin gözleri önünde katledildiler. Ülkemizin, halkımızın umudu ve aydınlık gelecegi aydın, yazar ve sanatçılarında içinde oldugu 35 canın yakılarak katledilişlerinin 16.yıl dönümünde aynı odaklar hala ayrımcı, ırkçı ve gerici politikalarını  sürdürerek halkların kardeşçe bir arada yaşamasını engellemeye çalışmaktadırlar. Sivas'ta 1993 Temmuzun da Madımak Otelinde diri diri yakılan 35 can, 35 güzel insan hala yetkililerden, toplum vicdanını tatmin edici bir açıklama, bir itiraf ve bir özür bekliyor. Devletin yetkili organlarının, bu katliamdaki rolünün açıklanmasını, egemenlerin egemenliklerini, sürdürme isteklerini, Madımakta alevlere dökülen benzin oldugunu, bu ve benzeri katliamların, bugünkü iktidara giden kaldırım taşları olduğunu itiraf edilmesini istiyor .

Düşüncelerinden, özlemlerinden dolayı yok edilen Şeyh Bedrettinleri Hallacı Mansurları, Kanlı Pazarları, Kahramanmaraşları, Svasları, Çorumları, Gazi Mahallesini, 19 Aralıkları, 1 Mayısları  unutmayacağız, unutturmayacağız. 2 Temmuz Sivas Katliamı olarak tarihe geçen kara günün 16.yıl dönümünde katliamı lanetlemek ve katledilenleri anmak icin alanlarda olacağız . 2 Temmuz Perşembe günü saat 16.00 da Cumhuriyet Meydanında toplanarak Gündogdu  Meydanında olacagız...

İZMİR ALEVİ BEKTAŞİ VE YÖRE DERNEKLERİ  PLATFORMU

KAYNAK : Alevihaber.com - 30 Haziran 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.