İzmir Alevi Derneklerinden Alman Televizyonuna Tepki

İzmir Alevi Derneklerinden Alman Televizyonuna Tepki

İzmir Alevi Derneklerinden Alman Televizyonuna Tepki İzmir'de, Alman Konsolosluğu Önünde Toplanan 200'e Yakın Alevi Derneği Üyeleri,...

A+A-

İzmir Alevi Derneklerinden Alman Televizyonuna Tepkiİzmir Alevi Derneklerinden Alman Televizyonuna Tepki
 
İzmir'de, Alman Konsolosluğu Önünde Toplanan 200'e Yakın Alevi Derneği Üyeleri, Alman Televizyonu Ard'de Yayınlanan Bir Dizide Alevileri Küçük Düşürdükleri İçin Protesto Etti. Yaptıkları Basın Açıklamasında Alman Televizyonunun Özür Dilemesini İsteyen Dernek Üyeleri, Siyah Çelenk Koyarak Olayı Protesto Etti.
 
Balçova'da bulunan Alman Konsolosluğu önüne gelen 200'e yakın Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri üyeleri sloganlarla konsolosluk binası önüne yürüdü. Grup adına bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Hasan Soysal, Alman televizyonunun Alevi kültürünü yanlış yansıttığını ve Alevileri küçük düşürdüğünü söyledi. Soysal, yaptığı açıklamada, Alman televizyonu ARD'de yayınlanan "Tatort" adlı dizide "Namusuma Layık Olmak" adlı bölümde Alevi kimliği ve Türkiye kimliğini aşağılayan ifadeler bizleri derinden üzmüştür.

Devlet adına yayın yapan ARD televizyonu yayında ele aldığı konularla ilişikin doğrudan o kesimlerin temsilcilerine başvurarak bilgilenmek ve doğruya ulaşmak zorundadır. Alman hükümeti ve ARD Alevilerden özür dilemelidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, Alman Hükümetine yazdığı mektubu Konsolosluk görevlilerine vermek istedi. Görevliler mektubu almak istemeyince kısa bir süre gerginlik yaşandı. Polisin araya girmesiyle mektup görevliler tarafından teslim alındı. Grup daha sonra dağıldı.

AHA - 28 Aralık 2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.