İzmir Narlıdere’de, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler anıldı

İzmir Narlıdere’de, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler anıldı

İzmir Narlıdere'de yapılan açıklamada, 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak katliamında yaşamını yitirenler anıldı. Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Narlıdere Cemevi 2 Temmuz 1993 Sivas Madı

A+A-

Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Narlıdere Cemevi 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak katliamında yaşamını yitirenleri Narlıdere’de basın açıklaması ile andı. Eski belediye önünde yapılan açıklamaya sendikalar, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve yöre derneklerinin temsilcileri de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, “Bundan 27 yıl önce 33 canımız bütün devlet güçlerinin önünde Sivas’ta gerici, şeriatçı çeteler tarafından katledilmiştir. Bu korkunç katliam son derece planlı ve organize bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirilmiştir. Katliam günü devlet yetkilileri şeriatçı güruhun toplanmasına ve kalabalıklaşmasına göz yummuşlardır” dedi.

“BU TOPLUM DEMOKRASİ MÜCADELESİNDEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEK”

Bugün AKP iktidarının sadece Alevilere değil diğer tüm ilerici, demokrat, muhalif toplum kesimlerine karşı da baskı ve sindirme politikalarını sürdürdüğünü dile getiren Aslan, “AKP’nin kurduğu yeni düzen farklılıklara izin vermiyor. Bu anlayış ile HDP Eş Genel Başkanları, seçilmiş belediye başkanları da dâhil, halk iradesi ile seçilmiş milletvekilleri tutuklanmıştır. Siyasal İslamcı zihniyet AKP’nin son hamlesi ise Barolar üzerine olmuştur. Ama şunu unutmasınlar; bu toplum demokrasi mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyecektir” diye konuştu.

SİVAS’IN IŞIĞI HİÇ SÖNMEYECEK

Sivas’ta katledilen insanların ışığının hiç sönmeyeceğini söyleyen Aslan, şöyle devam etti:

“2 Temmuz 1993 Sivas Madımak katliamı özünde sadece Alevilere karşı değil; ezilen, ötekileştirilen, dışlanan, yok sayılan, bütün toplumsal kesimlere karşı yapılan bir katliamdır. O yüzden tüm; ezilen, ötekileştirilen, dışlanan, yok sayılan kesimleri zulme karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Hep birlikte tek adam rejimine, faşizme, ırkçılığa, gericiliğe, baskı politikalarına karşı mücadeleyi büyütelim. Başta Sivas Madımak katliamı olmak üzere bu ülkede yaşanan hiçbir katliamı unutmadık, unutturmayacağız. Sivas’ın ışığı hiç sönmeyecek.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.