İzmir'de Alevilerden türban tepkisi

İzmir'de Alevilerden türban tepkisi

İzmir'de Alevilerden türban tepkisi   İZMİR'deki 50 Alevi ve Bektaşi derneklerinin biraraya gelerek oluşturduğu Alevi Bektaşi ve Yöre...

A+A-

İzmir'de Alevilerden türban tepkisi İzmir'de Alevilerden türban tepkisi
 
İZMİR'deki 50 Alevi ve Bektaşi derneklerinin biraraya gelerek oluşturduğu Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu'nun düzenlediği basın toplantısında konuşan Yürütme Kurulu üyesi Veli Karakurt, türbanın eğitim sistemine sokulmak istenen bir simge olduğunu öne sürdü. Karakurt, “Bugün üniversitelerde serbest bırakılması istenen türban, yarın liselerimizde, ilköğretim okullarımızda serbest bırakılmak istenmektedir. Biz platform olarak türbanın kamusal alana sokulmasına karşıyız'' dedi.

İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu, 17 Şubat Pazar günü 15 bin kişinin katılımını hedeflediği Aşure etkinliği düzenleyecek. Platform üyeleri Konak Belediyesi Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek konu hakkında bilgi verdi. Platform sözcüsü Ali İzzet Uğur, Alevi toplumu üzerinde baskı ve sindirme politikalarının artığını öne sürdü. Uğur, “Cem evlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tasfiye edilmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve devletin tüm inançlara ve etnik yapılara eşit mesafede yaklaşılmasına yönelik taleplerin önü göstermelik diyologlar üzerinden yürütülen politikalarla kesilmek istenmektedir'' dedi.
     
Uğur, sorunlar karşısında güçlü ve dirençli olduklarını göstermek için İzmir'de Alevi Bektaşi dernekleri ile yöre derneklerinden oluşan Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformunu oluşturduklarını kaydetti. Platformun ilk faaliyetinin Aşure etkinliği olacağını belirten Uğur, “17 Şubat Pazar Pazar günü Halkapınar Spor Salonunda 15 bin kişinin katılımını beklediğimiz bir etkinlik düzenleyeceğiz. Aşure etkinliğine İzmir'in bütün yörelerinden ücretsiz otobüs kaldıracağız'' dedi.
    
Onur ÇAKIR/İZMİR, (DHA)
MİLLİYET - 30 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.