İzmir'de Cemevi Açılışı

İzmir'de Cemevi Açılışı

İzmir'de Cemevi AçılışıTürkiye’nin en büyük ve en modern cemevi, İzmir’in Narlıdere ilçesinde binlerce kişinin...

A+A-

İzmir'de Cemevi Açılışıİzmir'de Cemevi Açılışı

Türkiye’nin en büyük ve en modern cemevi, İzmir’in Narlıdere ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla açıldı.

Mitinge dönüşen açılış törenine CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Ahmet Ersin, Selçuk Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Gezmez, çeşitli Alevi örgütlerinin başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı. Açılışta töreninde Özlem Özdil ve Musa Eroğlu konser verdi, Narlıdere Kültür ve Cemevi semah ekibi de semah döndü.

‘HER YER İZMİR GİBİ OLSUN’

Narlıdere Kültür ve Cemevi açılışının kutsal muharrem ayında yapılmasının önemine değinen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Gezmez, “Katliamlarda yanarak, asılarak bizi aydınlatan tüm dostlarımıza minnet duyuyoruz” dedi. İzmir’e her gelişinde gördüğü gelişmelerden dolayı hiç ayrılmak istemediğini söyleyen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, “Ya ben İzmir’den gitmeyeceğim ya da hep beraber Türkiye’yi İzmir gibi farklılıkların bir arada yaşayabileceği bir ülke yapacağız” diye konuştu.

“Bizler cemevlerimizi yıkanları da yapanları da unutmayacağız" diyen Balkız, Ankara Sıhhiye mitinginde dile getirdikleri taleplerini yineleyerek, Biz bu ülkenin, bu toprakların gerçeğiyiz. Bu ülkede, başka inançlardan olan ya da inanmayan tüm kardeşlerimizle, aynı yağmurdan sulanan aynı topraktan beslenenlerle bütün bir topluluğuz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, insan odaklı bir çalışma yürüttüklerini belirterek bugüne kadar devletten ve belediyelerden hak ettikleri yardımı alamayanlara pozitif ayrımcılık yaparak kaynak sunduklarını belirtti. 1.500 metrelik kullanım alanı bulunan üç katlı cemevinde 500 kişinin cem yapabileceği cem salonu, kütüphane,  bilgisayar odası, 500 kişilik yemekhane ve mutfak yer alıyor.

Mehtap Halıcı – İzmir / BİRGÜN - 15 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.