İzmir'de tekme tokat türban kavgası

İzmir'de tekme tokat türban kavgası

İzmir'de tekme tokat türban kavgası   Konak Meydanı'nda çıkan kavgayı çevrede bulunanlar ayırdı. FOTOĞRAF: DHADHA - İZMİR-...

A+A-

İzmir'de tekme tokat türban kavgasıİzmir'de tekme tokat türban kavgası
 
Konak Meydanı'nda çıkan kavgayı çevrede bulunanlar ayırdı. FOTOĞRAF: DHA

DHA - İZMİR- AKP ve MHP'nin türbanla ilgili çalışmalarını İzmir'de protesto etmek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinin basın açıklamasında kavga çıktı.

Protestocular, Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi önünde toplandı. 'Türban özgürlük değil, köleliktir' 'Şeriata karşı, ya birleşmek ya ölüm', 'Laiklik yoksa bilim, demokrasi, özgürlük yoktur' bez afişi ve dövizleri taşıyan partililere türbanlı bir kadın sert tepki gösterdi. Türbanlı kadın uzaklaştıktan bir süre sonra bu kez bir erkek Halkın Kurtuluşu Partisi üyelerine laf attı. Tartışma bir anda tekme ve yumruklu kavgaya dönüştü. Polislerin bulunmadığı tartışma sırasında kavgayı çevrede bulunan kişiler ayırdı. Gösteri polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında sona erdi.

RADİKAL - 01 Şubat 2008

Türban karşıtı gösteride türban kavgası

Türban karşıtı gösteride türban kavgası İZMİR'de AKP ve MHP'nin türbanla ilgili çalışmalarını protesto etmek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinin, basın açıklamasında türban kavgası çıktı. Türbanlı bir kadın açıklama yapanlara sert tepki gösterdi. Türbanlı kadın açıklama yapılan yerden uzaklaştıktan bir süre sonra da bir erkek müdahale edince kavga çıktı. Polislerin bulunmadığı tartışma sırasında tekme tokat birbirine saldıran iki tarafı, araya giren çevredekiler ayırdı.
     
AKP ve MHP'nin türban çalışmalarını protesto etmek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri, Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi önünde toplandı. ‘Türban özgürlük değil, köleliktir’, ‘Katil ABD, Ortadoğu'dan defol’ sloganları atan grup açtıkları ‘Şeriat Ortaçağdır’, ‘Şeriata karşı, ya birleşmek ya ölüm’ , ‘Laiklik yoksa bilim, demokrasi, özgürlük yoktur’ bez afişi ve dövizleri taşıyan partililer, Metro istasyonu girişine geldi.

TÜRBANLI KADIN MÜDAHALE ETTİ

Partinin İl Başkanı Tacettin Çolak'ın basın açıklaması yapmaya hazırlandığı sırada, grubun yanına yaklaşan türbanlı bir kadın partililere müdahale ederek türbanı protesto etmelerine kızdı. Türbanlı kadının müdahalesine de partililer tepki verdi. Kadın kısa süre sonra buradan ayrıldı. Ancak bir süre sonra açıklama yapılırken, bu kez de bir erkek Halkın Kurtuluşu Partisi üyelerine laf attı. Tartışma bir anda tekme ve yumruklu kavgaya dönüştü. Arbedeyi araya giren çevredekilerce önlenmeye çalışıldı. Laf atan kişinin kaçmasının ardından bölgeye gelen sivil polisler önlem aldı.

Türban kavgasının ardından basın açıklaması yapan Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanı Tacettin Çolak, Abdullah Gül'ün, ABD'nin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçildiğini ileri sürdü, “Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve kurmay heyeti, Mustafa Kemal'e de onun devrimlerine de laikliğe de ordu gençliğine de ihanet ederek, Tayyipgillerle Boğaziçi'nde anlaştı. Tabii ABD öyle istediği için'' dedi. Gösteri polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında sona erdi.
     
Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)
MİLLİYET - 01 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.