İzmir'deki Aleviler tek çatıda birleşti

İzmir'deki Aleviler tek çatıda birleşti

İzmir'deki Aleviler tek çatıda birleşti     İzmir'de bulunan 49 Alevi Bektaşi ve yöre derneği bir araya gelerek "Alevi...

A+A-

İzmir'deki Aleviler tek çatıda birleştiİzmir'deki Aleviler tek çatıda birleşti   
 
İzmir'de bulunan 49 Alevi Bektaşi ve yöre derneği bir araya gelerek "Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu"nu oluşturdu. Konuyla ilgili Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan platform sözcüsü Ali İzzet Uğur, Türkiye'nin emperyalizmin çok yönlü sömürü politikasından doğrudan ya da dolaylı olarak etkilendiğini ve AKP aracılığı ile bu politikaların fiilen uygulandığını söyledi.

Uğur, Cem evlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesi, Diyanet İşleri Başkanlığının tasfiye edilmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve tüm inançlar ile etnik yapılara eşit mesafede yaklaşılmasına yönelik taleplerin önünün göstermelik diyaloglar üzerinden yürüîdare Mahkemesi ise karara itiraz eden Yiğittekin ailesini haklı buldu.

Mahkeme, "Murisin güvenlik güçlerine ateş açtığına veya terör örgütü lehine slogan atmaya devam, baskıcı yaklaşımlar sürdürülmekte, çok kültürlü, çok dilli ve çok inançlı toplum olma özelliği yok edilmek istenmektedir" diyen Uğur, sorunlara karşı güçlü ve dirençli bir toplumsal muhalefet oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla İzmir'de bulunan Alevi Bektaşi dernekleri ile yöre derneklerinin bir araya gelerek Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu'nu oluşturduğunun belirtti. Uğur, platform olarak ilk olarak 17 Şubat'ta Halkapınar Spor Salonu'nda 15 bin kişinin katılımını hedefledikleri bir Aşure Etkinliği gerçekleştireceklerini ve etkinliğe Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker'in yanı sıra Erdal Erzincan, Emre Saltık, Tolga Sağ gibi sanatçıların katılacağını söyledi.

Erkan Çınar - İzmir
BİRGÜN - 31 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.