"İzzettin Dedenize Sahip Çıkın" Faksı

"İzzettin Dedenize Sahip Çıkın" Faksı

"İzzettin Dedenize Sahip Çıkın" Faksı Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı (C.E.M.)'na bağlı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Cemevlerine...

A+A-

"İzzettin Dedenize Sahip Çıkın" Faksı

"İzzettin Dedenize Sahip Çıkın" Faksı

Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı (C.E.M.)'na bağlı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Cemevlerine gönderdiği faksla İzzettin Doğan'a sahip çıkma çağrısı yaptı.

"Cem muhabbetinden önce Dede'nin halka okumasını rica ederiz" notuyla gönderilen 20 Kasım 2008 tarihli yazı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camilere gönderdiği "Cuma Hutbe" lerini anımsattı. Alevi dedelerini gönderdiği fakslarla yönlendirmeye çalışan Cem Vakfı, 9 Kasım mitingi öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalar nedeniyle Alevi kamuoyunda İzzettin Doğan'a karşı her geçen gün artarak büyüyen tepkiyi dindirmeye çalışıyor.

"CEM EVİ DEDESİNİN DİKKATİNE" başlıklı yazıda "İzzettin Doğan hayatını gece gündüz demeden, sağlığını da hiçe sayarak Aleviler ve Alevilik yoluna adamıştır. Onun ataları da aynı hizmetleri yapmışlardır. O bir Ehlibeyt evladıdır kendine ve Ehlibeyt'e yakışanı yapıyor" denilerek, Alevi toplumunun İzzettin Doğan'a saldıranlara gereken cevabı ve dersi vereceği (!) ifade edildi.

Prof. Dr. İzzettin Doğan 9 Kasım Mitinginden önce yaptığı açıklama ile mitinge katılanların Alevilikle ilgisinin olmadığını söylemiş ve Alevi kamuoyundan büyük tepki almıştı.

Alevihaber.com - 10 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.