İzzettin Doğan Alevi davasına ihanet ediyor

İzzettin Doğan Alevi davasına ihanet ediyor

'Alevi davasına ihanet ediyor'Alevi talepleri için Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitingi, Alevi ve Kürtleri birleştirme planı...

A+A-

'Alevi davasına ihanet ediyor''Alevi davasına ihanet ediyor'

Alevi talepleri için Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitingi, Alevi ve Kürtleri birleştirme planı olarak niteleyen Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a sert yanıt geldi

Miting düzenleyicisi Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Doğan'ın kendisinin de Kürt kökenli olduğunu belirterek, "Mitinge gelen canlarımız Kürt Aleviler olamaz mı?" dedi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş de Doğan'ın Alevi davasına ihanet içinde olduğunu öne sürdü.

'Gerekçe AİHM kararı'

Mitingin Doğan’ın ortaya attığı gibi, Kürtlerle Alevileri bir araya getiren AB-ABD projesi olduğu iddiasını reddeden Gümüş, mitingi düzenleme sebeplerinin, zorunlu din dersleri aleyhine verilen AİHM kararının hükümet tarafından uygulanmaması olduğunu kaydetti. Gümüş, mitingi komplo teorileri ile bağlantılandırmanın "Alevi davasına ihanet" olduğunu söyledi.

Doğan'ın 1980 darbesinin ardından kurulan Milliyetçi Demokrasi Partisi'nin (MDP) milletvekili adayı olduğunu anımsatan Gümüş, "Aday olduğunda kendi köylüleri (Doğan'ı) köyüne almadı. Buradan hareketle Alevi olmadığını söyleyebilir miyiz?” diye konuştu.

Balkız da Doğan'ın, Aleviler üzerine kurduğu ‘sırça köşkün’ çöktüğünü ifade ederek, “Miting düzenleyecekti de şimdiye kadar neden bekledi? Doğan'ın misyonu Alevileri yürütmek değil, uyutmaktır. İzzettin Hoca Alevilerin bu haritaya nasıl yayıldıklarını bilmiyor galiba. Kendisi de Kürt kökenli olmasına karşın, Kürtlerin Alevi olamayacağını mı söylemek istiyor?” dedi.

MİTHAT YURDAKUL Ankara / MİLLİYET - 12 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.