İzzettin DOĞAN : Aleviler Diyanet'in içinde özerk olmalı

İzzettin DOĞAN : Aleviler Diyanet'in içinde özerk olmalı

CEM VAKFI BAŞKANI İZZETTİN DOĞAN: Aleviler Diyanet'in içinde özerk olmalı AKP'nin Alevilere yönelik açılımını Milliyet'e...

A+A-

İzzettin DOĞAN : Aleviler Diyanet'in içinde özerk olmalıCEM VAKFI BAŞKANI İZZETTİN DOĞAN: Aleviler Diyanet'in içinde özerk olmalı
 
AKP'nin Alevilere yönelik açılımını Milliyet'e değerlendiren Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, toplu iftarlarla neyin amaçlandığını bilmeden görüş ileri sürmenin doğru olmayacağını söyledi.

Doğan, "AKP hükümetinin 6 yıl gecikmeyle de olsa, Aleviler diye bir yurttaş kitlesinin varlığını hatırlamış olması sevindiricidir.

Alevilerin farkına varılmış olması, gönlünün alınması olumlu olarak görülmelidir" dedi.

Doğan, Alevi dedelerinin 'kadroya alınması' konusunda şöyle konuştu:

"Bu açılım, sadece kadroda yer almak ise, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın güdümündeki bir kadrolaşma hareketi ise olumlu bakmam.

Diyanet'in içinde, özgürce ve özerk bir biçimde kendi kararlarını almaları şeklinde gelişecekse, o zaman olumlu bakarım. Alevilerin inançlarını, kendi seçtikleri kurumlar tarafından ve kendi öğretileri doğrultusunda bir örgütlenmenin Alevi yapılanmalarını, başıbozukluktan kurtaracağını da düşünüyorum. Tüm inanç gruplarının temsil edileceği biçimde Diyanet İşleri Başkanlığı yeniden düzenlenmelidir.

Doğan, konu ile ilgili değerlendirmelerini yanlış bulduğunu söylediği ABF'nin siyasi bir örgüt olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu tür açılımlara toptan ret olmaz. Ret gerekçelerinin makul ve akılcı olmasıdır. İpe sapa gelmez beyanatlarla kamuoyuna çıkmaya çalışmak siyasi ve inançsal amaçlıdır.

MİLLİYET - 25 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.