İzzettin DOĞAN: "Atatürk'ten sonra Abdullah Gül"

İzzettin DOĞAN: "Atatürk'ten sonra Abdullah Gül"

İzzettin DOĞAN: "Atatürk'ten sonra Abdullah Gül"Atatürk'ten sonra Abdullah GülYıllar sonra Tunceli'yi ziyaret eden...

A+A-

İzzettin DOĞAN: "Atatürk'ten sonra Abdullah Gül"İzzettin DOĞAN: "Atatürk'ten sonra Abdullah Gül"

Atatürk'ten sonra Abdullah Gül

Yıllar sonra Tunceli'yi ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün cemevine gitmesi de bir ilkti; saptama Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'ye tarihi bir ziyaret gerçekleştirerek 14 yıl sonra bu kente giden ilk Cumhurbaşkanı oldu.

Çeşitli temaslarda bulunan Gül, Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği'nin Cemevi'ni ziyaret etti. Bu ziyaret, Atatürk'ten bu yana ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nın cemevi'ne girmesi anlamına da geliyordu; saptama Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a ait.

Gül'ün cemevi ziyareti sırasında yanında bulunan Doğan, NTV yayınında orada yaşananları anlattı.

"Sayın Gül uzayıp gidebilecek bir süreci kırmış oldu" diyen Doğan, "Sayın Cumhurbaşkanı, Tunceli'nin de bu ülkenin güzel bir parçası olduğunu ve hiçbir zaman akıllardan çıkarmadıklarını söyledi. Tunceli'ye bir üniversite açmak için; rektörün büyük çabalarına destek vermek amacıyla geldiğini dile getirdi" dedi.

"ATATÜRK'TEN SONRA BİR İLK"

Doğan, "Bizim hafızalarımızda böyle bir görüntü yok. Bir Cumhurbaşkanı'nın cemevinde semah izlerken bir görüntüsünü hatırlamıyoruz" saptamasını yaptı ve şunları aktardı:

"Atatürk hariç bugüne kadar alevilerin cemevini ziyeret edip, ayakkabılarını çıkarakak; kimse çıkarmasını istemedi, burası ibadethane mesajı veren bir Cumhurbaşkanı olmadı. Kendisine özellikle 'ayakkabılarınızı çıkarmayın' dendi ancak 'Hayır. Gelenek buysa ben de çıkarırım' yanıtını verdi.

Bunu yapması alevilerin geleneklerinde nasıl giriliyorsa öyle girdi ve fiilen 'burası ibadethanedir' meseajını vermek istedi."

AKADEMİ VE DESTEK İSTENDİ

İzzettin Doğan, alevi geleneğinde olmamasına rağmen Cumhurbaşkanın'nı karşılama amacıyla küçük bir resital düzenlendiğini belirterek, "Bu önemli ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı'na karşılık verilmiş olundu. Seremoni bittikten sonra derneğin başkanı bir dilekte bulundu. Alevi dedelerinin yetişmesi için akademi kurulmasını ve cemevlerini yapımı için de destek istedi. Cumhurbaşkanı, daha sonra halkla kucaklaşarak oradan ayrıldı" ifadelerini kullandı.

"SONUÇLARI AĞIR OLUR"

Doğan, demokratik açılım ardından Cumhurbaşkanı'nın ziyareti ile yıllardır devam eden sorunların çözümüne ilişkin umutlarıyla iigili soruya da, "Devlet adamlığı ciddi bir iştir. Bu tür adımların ardından işlerin ardından somut bir şeyler yapılmazsa bunun siyasi hayatta sonuçları ağır olur. Netice olarak bir şeyler ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

NTV - 05 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.