İzzettin Doğan'a bir tepkide Karacaahmet Sultan Dergahı'ndan

İzzettin Doğan'a bir tepkide Karacaahmet Sultan Dergahı'ndan

İzzettin Doğan’a bir tepkide Karacaahmet Sultan Dergahı’ndanİzzettin Doğan’ın Vatan Gazetesinde yer alan Fettullah Gülen ile ilgili...

A+A-

İzzettin Doğan'a bir tepkide Karacaahmet Sultan Dergahı'ndan
İzzettin Doğan’a bir tepkide Karacaahmet Sultan Dergahı’ndan

İzzettin Doğan’ın Vatan Gazetesinde yer alan Fettullah Gülen ile ilgili övgü dolu sözlerine tepkiler artıyor. İzzettin Doğan’a bir tepkide Karacaahmet Sultan Dergahı’ndan geldi. Kurumun resmi web sitesinde yer alan “İzzettin Doğan’a katılmak mümkün değil...” başlıklı açıklamada “Laik Cumhuriyete, laik Cumhuriyetin kurumlarına, Atatürk ve silah arkadaşlarına, Atatürk’ün laik Cumhuriyeti kuran ordusuna karşı olan birine, bir Alevinin bu sıfatları kullanması olası değildir… Bu düşünce Alevileri değil sadece İzzettin Doğan ve başkanı olduğu kurumu bağlar.” denildi. Açıklama şu şekilde :

İzzettin Doğan’a katılmak mümkün değil...

Sevgili canlar,

İzzettin Doğan Hoca,  bugünkü Vatan Gazetesinde  Fetullah Gülen için; “saydığım bir insan, islamla  ilgilenen bir düşünür olarak görüyorum, bir filozof olarak yorumluyorum onu” diyor....v.s.v.s.

Bu ve benzeri yorumlara katılmak olası değil, bu düşünce Alevileri değil sadece İzzettin Doğan ve başkanı olduğu kurumu bağlar.

Laik Cumhuriyete, laik Cumhuriyetin kurumlarına, Atatürk ve silah arkadaşlarına, Atatürk’ün laik Cumhuriyeti kuran ordusuna karşı olan birine, bir Alevinin bu sıfatları kullanması olası değildir.

Bu ve benzer düşüncelere katılmıyoruz....Canlarımızın dostlarımızın bilmesini isteriz...Saygı ve sevgilerimizle...

Karacaahmet Sultan Dergahı
16 Haziran 2008 - www.karacaahmet.com

ALEVİ HABER AJANSI - 17 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.