İzzettin Doğan'dan Fethullah Gülen'e övgüler

İzzettin Doğan'dan Fethullah Gülen'e övgüler

İzzettin Doğan'dan Fethullah Gülen'e övgülerBU HABERE ŞOK OLMADIK, HİÇ ŞAŞIRMADIK !Gazeteler "Fethullah Gülen'e...

A+A-

İzzettin Doğan'dan Fethullah Gülen'e övgülerİzzettin Doğan'dan Fethullah Gülen'e övgüler

BU HABERE ŞOK OLMADIK, HİÇ ŞAŞIRMADIK !

Gazeteler "Fethullah Gülen'e şok destek." başlığıyla verdi bu haberi. Vatan Gazetesi'nden Mine ŞENOCAKLI'nın CEM Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ile yaptığı söyleşi güne damgasını vurdu. Cem Vakfı Başkanı Doğan "Nazım'a yapılan Fethullah Hoca'ya yapılmasın" dedi. Nazım HİKMET gibi dünyanın en büyük şairlerinden birini, bu ülkenin aydınlık yüzünü, Fethullah Gülen ile eş tutan İzzettin DOĞAN "Fethullah Hoca" dediği Gülen'e müthiş övgüler dizdi. Bakın neler diyor : "Saydığım bir insan. Onu İslam’la ilgilenen bir düşünür, bir filozof olarak görüyorum. Birkaç defa görüştük, konuştuk, kendisi geldi. Cemevlerinin yapımında olumlu bir katkısı vardır....Artı, tartışmaya açık bir insan. Ben o açıdan Fethullah Hoca’nın düşüncelerinden hiçbir zaman çekinmedim. Zaten bizdeki yanlış o. Fethullah Hoca ile konuşmak, dost olmak bence bir sakınca değil, tam tersine insanlar konuşarak anlaşır. Onun öcü gibi gösterilmesi yanlış. Fethullah Hoca kendi alanında bilge bir kişi."

"Şu Fettullah Gülen'e gösterdiğiniz engin sevgi ve hoşgörünün onda birini neden diğer Alevi kurumlarına ve Alevi kurum başkanlarına göstermiyorsunuz?" diye sorası geliyor insanın. Peki İzzettin Doğan'ın hayran olduğu Fettullah Gülen kim? : "laik devlet yapısını değiştirerek, yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesiyle hakkında dava açılan ve halen ABD'de ikamet eden bir kişi.

İzzettin Doğan bununla da yetinmiyor. Sanki son seçimlerde Alevilere "MHP'ye oy verin" çağrısı yapan kendisi değilmiş gibi tutup MHP'yi eleştiriyor: "MHP milliyetçi bir parti değil, Arap değerlerini savunan bir parti diyor ve ekliyor; MHP Türk değerlerini savunmuyor. O da tıpkı AKP gibi şekilci İslamı savunuyor." İzzettin HOCA bu tespitleri yeni yapıyor, 40 yıllık MHP'yi yeni keşfediyor...Bize de günaydın demek düşüyor.

Peki İzzettin DOĞAN'ın seçimlerde oy verin dediği MHP hangi politikaları savunuyor?

Birincisi; MHP, okullarda okutulan zorunlu din dersini yeterli görmüyor. Bu dersin yanında bir de seçmeli Kuran-ı Kerim ve Din bilgisi konulmasını istiyor. İkincisi; Türbanı en az AKP kadar destekliyor. Üniversitelerde türban serbestliği hakkındaki Anayasa değişikliğinin baş destekçisi olarak MHP karşımıza çıkıyor. Ve en önemlisi; MHP 1980 öncesi Alevi katliamları konusunda hiçbir özeleştiri yapmıyor ve özür dahi dilemiyor. 1980 öncesi MHP neyse bugünde o dur. Aynı zihniyet devam ediyor. İzzettin DOĞAN'da bu partiye "oy verin" çağrısı yapıyor...

Yarın Mine ŞENOCAKLI'nın İzzettin DOĞAN'la söyleşisinin ikinci bölümü yayınlanacak. Merakla bekliyoruz. Bakalım yarın hangi Türk-İslam sentezcisine övgüler dizecek. Bekleyip görelim.

ALEVİ HABER AJANSI - 16 Haziran 2008

MİNE ŞENOCAKLI'nın İzzettin DOĞAN ile Söyleşisini okumak için tıklayın >>> 

İZZETTİN DOĞAN'ın MHP'ye olan ilgisi ve sevgisi hakkında ki haberler :

  • İzzettin Doğan: Alevi oyları 4 partiye
  • CEM VAKFI: BAHÇELİ DAVET EDERSE TEKİR'DE OLURUZ
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.