İzzettin DOĞAN'ın Seçim Macerası

İzzettin DOĞAN'ın Seçim Macerası

İzzettin DOĞAN'ın Seçim Macerası(...) Bir anımı da yazıp, yazıma son vermek istiyorum: Hüseyin Doğan Dede, Malatya Milletvekili arkadaşımızdı....

A+A-

İzzettin DOĞAN'ın Seçim Macerasıİzzettin DOĞAN'ın Seçim Macerası

(...) Bir anımı da yazıp, yazıma son vermek istiyorum: Hüseyin Doğan Dede, Malatya Milletvekili arkadaşımızdı. 1983'de vefat etmişti. 1987'de siyasî yasaklar kaldırılıp seçimlere gidilirken, o zaman idare hukuku doçenti bulunan oğlu İzzettin Doğan'ı DYP'den Malatya'da aday göstermek için görüşmek üzere çağırdım. İstanbul Beyoğlu'nda bir lokantada buluştuk. Karşılaşır karşılaşmaz, "Biz Alevîler 20 milyonuz; Meclis'te 90 kişilik kontenjan istiyoruz" diye söze başladı. Kendisine "Bu kontenjanı Alevîler arasında nasıl kullanacaksın? Alevîler'e böyle bir kontenjan verilirse, etnik iddialarla istenen kontenjanlar nasıl karşılanacak?" diye sordum. "Böyle bir Meclis'te devletin ve milletin birliği nasıl sağlanacaktır? DYP seni Malatya'dan aday göstersin; seçil, gel, bu düşüncelerini ak kâğıt üzerine kara yazı ile yaz, uygulanabilir tarafı varsa, ben de sana yardım edeyim" dedim. Malatya'dan liste başında aday gösterildi. 272.100 seçmeni olan Malatya'da 60 bine yakın Alevî seçmen bulunmasına rağmen 1987 seçimlerinin oy dağılımı şöyledir: Anavatan Partisi'nin 159.540; Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin 67.700; Refah Partisi'nin 16.315 oy aldığı seçimde Doğru Yol Partisi 12.836 oy alabilmiştir. Vatandaşlar, milleti tefrikaya götürecek davranışlardan hep uzak kalmışlardır. Entelektüel geçinenler memlekette tefrikadan ne ummaktadırlar?

SADETTİN BİLGİÇ
Dr., Eski Milli Savunma Bakanı
YENİ ŞAFAK - 27.01.2008

NOT : Bu yazı Sn.SADETTİN BİLGİÇ'in Yeni Şafak Gazetesinde yayınlanan "Alevilik Sünnilik'ten ayrılmaz" başlıklı yazısından alınmıştır.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.