İzzettin Hoca Fetvayı Verdi : Mitingi yapanların Alevilikle ilgisi yok

İzzettin Hoca Fetvayı Verdi : Mitingi yapanların Alevilikle ilgisi yok

İzzettin Hoca Fetvayı Verdi : Mitingi yapanların Alevilikle ilgisi yok "Alevi mitingi yapanların Alevilikle ilgisi yok" Cem Vakfı Başkanı Prof....

A+A-

İzzettin Hoca Fetvayı Verdi : Mitingi yapanların Alevilikle ilgisi yokİzzettin Hoca Fetvayı Verdi : Mitingi yapanların Alevilikle ilgisi yok

"Alevi mitingi yapanların Alevilikle ilgisi yok"

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan yarın Ankara'da yapılacak mitingi desteklemediğini söyledi.

İzzettin Doğan mitinge ilişkin görüşünü Cem TV'de açıkladı: "Mitinge desteğim yok çünkü bu mitingin liderliğine soyunanların Avrupa'dan kaynaklı tipler olduğunu ve Alevilikle ilgisinin olmadıklarını biliyorum da onun için . Yani ismi Alevi ama cismen ne Cemevlerine giderler, ne Alevi ritüellerine katılırlar, ne peygamberi tanırlar ne Kuran'ı tanırlar ne de Muhammet’i.

Bugün Türkiye'de bir Kürt hareketi var. Şimdi Alevileri de harekete geçirmeye çalışarak burada bir destek arayışının Alevi bayrağı altında yapılması sağlanmak isteniyor. Oraya Alevi yurttaşların itibar edeceğini katılacağını zannetmiyorum. 25 -30 milyon insandan kaç kişinin katılacağını göreceğiz. Bu katılacak olanların da genelde Kürt olayını savunanların oluşturacağını sanıyorum. Çünkü ileri harekete geçirmek öyle üçyüz beşyüz kişiyle olmaz. Aleviler harekete geçmez mi? Elbette geçecektir. Meşru sınırlar içinde kalarak her demokraside olduğu gibi bir kitle hareketiyle 'Siyasal iktidar aklını başına alma zamanı geldi' diyebilecek noktaya Aleviler gelebilir. O zamanda öyle üçyüz beşyüz kişi değil. Birkaç milyon insanla Ankara'da o gösteriyi yaparsınız. O da zamanı geldiğinde yapılacaktır. Biz büyük bir sabır gösterdik bugün Türkiye zor dönemden geçiyor. O zor döneminde Türkiye'nin biz de üstüne tüy dikmeyelim dedik. Yani onun sebebi olmayalım.

O sorumlulukla bilinçle hareket ediyoruz ve diyoruzki biz mahkemelerin kararını bekliyoruz. Biz meşru sınırlar içerisinde demokratik hakları kullanarak dört bine yakın dava açtık.

HABERTÜRK - 08.11.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.