Jandarmada işkence iddiası

Jandarmada işkence iddiası

Jandarmada işkence iddiasıŞanlıurfa’da 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınan evli ve bir çocuk...

A+A-

Jandarmada işkence iddiasıJandarmada işkence iddiası

Şanlıurfa’da 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınan evli ve bir çocuk babası A.T. gözaltına alındı. Daha sonra suçsuz olduğu ortaya çıkan A.T., jandarma karakolunda işkence gördüğü iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici olayın doğru olmadığını söyledi.

İddiaya göre, geçen pazartesi günü iş aramak için Karaköprü beldesine giden A.T., 12 yaşındaki bir kız çocuğunun paniğe kapılıp kaçması üzerine, ‘cinsel taciz’ iddiasıyla inşaat işçileri tarafından tartaklandıktan sonra Karaköprü Jandarma Karakolu’na teslim edildi. A.T., taciz olayının olmadığının anlaşılması üzerine savcılıkça serbest bırakıldı.

Karakolda kendisine işkence yapıldığını öne süren A.T., adliyeye gidip adlarını bilmediği 1 astsubay ile 10 asker hakkında suç duyurusunda bulundu. A.T.,  “Beni çırılçıplak soydular, sonra soğuk su döküp işkence yaptılar. Sabah 09.00’dan 16.00’ya kadar işkence yaptılar” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici ise, “Ekiplerimiz bu kişiyi aldığında kendisini yakalayan vatandaşlar tarafından darp edilmiş haldeydi. İfadesini alıp aynı gün savcılığa sevk etmişiz. Jandarma karakolunda işkence gördüğü şeklindeki iddialarının doğru olması mümkün değil” dedi.

ALİ LEYLAK, ÖMER PINAR DHA
MİLLİYET - 10 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.