Kaboğlu’ndan Cemevine ve Gökçek’in cenazesine saldırıya tepki: Yaptıkları suçtur

Kaboğlu’ndan Cemevine ve Gökçek’in cenazesine saldırıya tepki: Yaptıkları suçtur

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, "İnsanların inancı ve ibadethaneleri savaş ortamında bile saygı görür. Cemevine saldıran kolluk güçleri derhal görevden alınmalı ve

A+A-

Hükümetin baskısına karşı 323 gün ölüm orucu eylemi yapan ve eylemi sonlandırdıktan iki gün sonra yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek‘in Gazi Cemevi‘ndeki cenaze törenini polisin engellemesine ve cemevine biber gazıyla saldırıp, kapıları, camları kırmasına tepkiler devam ediyor.

“İNSANLARIN İNANCI VE İBADETHANELERİ SAVAŞ ORTAMINDA BİLE SAYGI GÖRÜR”

CHP İstanbul Milletvekili, Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, “İnsanların inancı ve ibadethaneleri savaş ortamında bile saygı görür. Cemevine saldıran kolluk güçleri derhal görevden alınmalı ve cezalandırılmalı” dedi.

Kaboğlu şunları kaydetti.

“Yaşam hakkını korumakla yükümlü kamu makamları, Grup Yorum üyelerinin ölüm orucuna sessiz kaldığı gibi, İbrahim Gökçek’in cenazesinin Gazi Cemevinden kaldırılmasına müdahale ederek Anayasayı çok yönlü ihlal etmiş ve suç işlemiştir. Yaşayana olduğu gibi ölüye de saygı esastır.”

 “SUÇLULAR HAKKINDA DERHAL İŞLEM YAPILMALI”

İbrahim Gökçek’in Kayseri’de toprağa verilmeden önce ve sonrasında ülkücü ırkçı grupların mezarlığa saldırı girişimlerini ve cenazeyi yakma tehditlerine de tepki gösteren Kaboğlu, “Kayseri saldırıları ve zincirleme suçları, çok daha vahim olup İstanbul’da resmi görevliler tarafından başlatılan olaylardan sonra patlak vermesi düşündürücü ve kaygı vericidir. Söz konusu saldırılar, ceza kanunu gereğince suçtur” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın suçlular hakkında derhal işlem yapmaları gerektiğini belirterek, “Eğer bu konuda resmi makamlar hemen harekete geçerek suçlular veya suça teşebbüs eden kişi ve gruplara yaptırım uygulamaz ise, Türkiye’de geçen on yıllarda tanık olduğumuz acı olayların yinelenme riski bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Cebrail ARSLAN/ANKARA

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.