Kaç tane Alevi vali var?

Kaç tane Alevi vali var?

Kaç tane Alevi vali var? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, “Cemevine, cümbüşevi diyen bu Başbakan değil...

A+A-

Kaç tane Alevi vali var?Kaç tane Alevi vali var?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, “Cemevine, cümbüşevi diyen bu Başbakan değil miydi? Alevi dostu Başbakan ve hükümeti bu yüzdendir ki Alevilerin önündeki engelleri kaldırarak 81 ildeki valilerden kaç tanesinin Alevi olmasına izin vermişlerdir? Varsa böyle bir vali bilmek isteriz. Aynı şekilde Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü varsa bilmek isteriz” dedi.

Berktaş, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Malatya ziyareti sırasında katıldığı aşure günü toplantısında yaptığı konuşmayı neden protesto ettiğini açıkladı.

Berktaş, yaptığı basın açıklamasında Bağış’ın toplantı sırasında yaptığı konuşmayı AKP’nin propagandası olarak değerlendirdiğini ve bu yüzden kendisi tarafından protesto edildiğini belirterek şunları söyledi: “Sayın Egemen Bağış ilimizi ziyaret etmişlerdir. Hükümet üyelerinin diğerlerinin de yaptıkları gibi Malatya’mız için ne yapacakları konusunda en ufak bir açıklamaları olmamıştır. Kardeşlik birlik mesajları verilmesi gereken aşure günü toplantısında AKP’nin propagandasını yapmaya kalkmıştır. Bu nedenle bizim protestomuzla karşılaşmıştır. Malatya Milletvekili Sayın Mücahit Fındıklı da bize değişin diyerek güya sitem etmiştir. Sayın milletvekilinin değişimden ne anladığını bilemiyorum. Ama biz, olduğumuz gibi görünüp göründüğümüz gibi duru olmaya devam edeceğiz.”

“TÜRKİYE’DE KAÇ TANE ALEVİ VALİ VAR?”

Egemen Bağış’ın sözlerinde olduğu gibi Başbakan’ın Alevilere karşı samimi olmadığını söyleyen Berktaş, “Çok şükür ki cemevine giden Cumhurbaşkanımız var diyor. Doğrudur Hayatında bir kez kameralarla cemevine gitmiştir Sayın Cumhurbaşkanı. Ama aynı ülkenin Diyanet İşlerince cemevleri ibadethane sayılmıyor. Diyanette Alevilere bir kürsü açılmıyor.

Muharrem ayını Alevilerle paylaşan bir Başbakanımız var diyor, Sayın Egemen Bağış Başbakanımızın ve mensubu olduğu AKP zihniyetinin geçmişte cemevlerini nasıl adlandırdıklarını unutmadık. Cemevine, cümbüşevi diyen bu Başbakan değil miydi? Alevi dostu Başbakan ve hükümeti bu yüzdendir ki Alevilerin önündeki engelleri kaldırarak 81 ildeki valilerden kaç tanesinin Alevi olmasına izin vermişlerdir? Varsa böyle bir vali bilmek isteriz. Aynı şekilde Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü varsa bilmek isteriz. Aleviler ayrıcalık değil sadece samimi olunsun istiyorlar. Eğer o kadar samimiyseniz cemevlerini ibadethane olarak kabul edin. Eğer o kadar samimiyseniz Diyanet’te Alevilere yer verin. Bürokraside Alevilere yer verin. Bu kadar samimi bu kadar açılım düşkünüyseniz lafla değil icraatla Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayın. Halkın dini duyguları üzerinden siyaset yapmayın” dedi.
 
Malatyayenigun.com - 05 Ocak 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.