Kaçak cemevi inşaatına cami örneği

Kaçak cemevi inşaatına cami örneği

Kaçak cemevi inşaatına cami örneği -FOTO HABER-Ali Balkız "eşitlik" vurgusu yaptı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız: Kaçak camileri...

A+A-

Kaçak cemevi inşaatına cami örneğiKaçak cemevi inşaatına cami örneği

-FOTO HABER-

Ali Balkız "eşitlik" vurgusu yaptı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız: Kaçak camileri yıkıyorsanız cemevini de yıkın

İSTANBUL - Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi’nde inşaatı süren cemevini ziyaret etti.

Balkız, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, İstanbul’da Alevi vatandaşların hayatlarının bir parçası olan cem ve kültür evleri gereksiniminin arttığını savundu.

Cemevi inşaatı ile ilgili "kaçak" olduğu yönündeki iddialara değinen Balkız, "Evet bu bina yıkılmalıdır. Çevredeki diğer bütün yasa dışı binalar gibi. Bu statüye kaç tane cami giriyorsa onlar da yıkılmalıdır. Kardeşsek, eşitsek, yasalar herkes için geçerliyse, burada imara aykırı olarak yapılan ibadethane olan cami dururken, bizim cemevimizi yasa dışı olduğu gerekçesiyle yıkmaya teşebbüs etmek eşitliğe ve hakkaniyete uygun değildir. Biz asla cami yıkılsın istemiyoruz. Ama cemevi de yıkılmasın" diye konuştu.

Cem ve kültür evlerinin alevi kültürünün yaşatıldığı, çocukların eğitildiği, kurban ve adakların kesildiği, cenazelerin kaldırıldığı, sosyal ve kültürel inançsal mekanlar olduğunu ifade eden Balkız, "Burası herkesin bildiği gibi kaçak ve imara aykırı bir yapı. Biz yasa dışı ve devletten kaçıra kaçıra bir cemevi yapmak istemiyoruz. Ama bu bizim ihtiyacımız. Aslında yasaları çiğnemek gibi bir niyetimiz yok. Devletten cem ve kültür evlerimizi yasal bir statüye kavuşturması beklentimiz var" dedi.

FOTOĞRAFLAR : Alevihaber.com / RADİKAL - CUMHURİYET - AA - 18 Nisan 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.