Kadıköy Cemevi inşaatı tamamlansın

Kadıköy Cemevi inşaatı tamamlansın

Kadıköy Cemevi inşaatı tamamlansın  KARTAL (15.06.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şube Başkanı Fethi Bölükgiray...

A+A-

Kadıköy Cemevi inşaatı tamamlansınKadıköy Cemevi inşaatı tamamlansın 

KARTAL (15.06.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şube Başkanı Fethi Bölükgiray İçerenköy de yapmak istedikleri Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatının yapımının tamamlanması için başlattığı açlık grevinin 11. gününde siyasetçilere ve iş adamlarına çağrı yaptı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İçereköy Şubesi önünde bir araya gelen dernek üyelerine açıklama yapan Bölükgiray, Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatı yapımında ve Alevilerin yaşadığı genel sorunlara dikkat çekmek için 4 Haziran günü açlık grevine başladığını belirtti. Bölükgiray, AKP'nin Alevilere yönelik politikalarını eleştirirken, Alevilerin Madımak Oteli'nin müze yapılması, zorunlu din derslerinin kaldırılması gibi taleplerinin olumlu karşılanmadığını söyledi. Bölükgiray, Kadıköy'de yaşayan siyasetçilerin Cemevi'nin yapımının tamamlanması için gereken duyarlılığı göstermesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada konuşan PSAKD Eğitim Ve Örgütlenme Sekreteri Kelime Ata ise, AKP'nin Alevi açılımını eleştirdi. Alevilerin inançlarını özgürce yaşayamadıklarını belirten Ata, özgürlükleri kısıtlayan her türlü engelin ortadan kaldırılmasını istedi. Ata, hiç kimsenin inancından, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı dışlanmadığı; işsizlik ve yoksulluğun kalktığı bir ülkede yaşamak istediklerini söyledi. Açıklamaya demokratik kurum ve siyasi parti temsilcileri destek verdi.

ATILIM - 15 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.