Kadıköy'de Alevi mitingi

Kadıköy'de Alevi mitingi

Kadıköy'de Alevi mitingiAlevi Bektaşi Fedarasyonu öncülüğünde "Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" adı...

A+A-

Kadıköy'de Alevi mitingiKadıköy'de Alevi mitingi

Alevi Bektaşi Fedarasyonu öncülüğünde "Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" adı altında mitinge katılan binlerce kişi Kadıköy'de toplandı. Miting alanında görev yapan güvenlik güçlerinin hepsinin maskeli ve eldivenli olması dikkat çekti.

Mitingden fotoğraflar...

Haydarpaşa Numune hastanesi ve Tepe natılıus alışveriş merkezi önünde saat 11.00 toplanan gruplar mitingin düzünleneceği Kadıköy iskele meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Grubun önünde yürüyen Alevi Bektaşi Fedarasyonu Başkanı Ali Balkız, Kadıköy’de bugün 1 milyon kişi toplanacağını belirterek "görüyorsunuz mahşeri bir kalabalık var “ diye konuştu.

Mitinge katılanlar rıhtım caddesi üzerinde kurulan platformun çevresinde toplandı. Platformdan çalınan müzik eşiliğinde mitinge başlandı.

Güvenlik güçleri düzenlenen mitingde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Mitinge kaltılanlar tek tek aranarak miting alanına girdiler. Ayrıca havadan da polis helikopteri mitingi takip etti.

Arama noktalarında görev yapan güvenlik güçlerinin maskeli ve eldivenli olması dikkat çekti.

HÜRRİYET - DHA - 08 Kasım 2009 Pazar

Aleviler Kadıköy'de

Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği ve çeşitli Alevi örgütleri üyelerinin katıldığı ''Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı'' mitingi başladı.

Kadıköy Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan Alevi vatandaşlar, ''Sevgi Bizim Dinimizdir'', ''Madımak Müze Olsun'', ''Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın'', ''Cem Evleri İbadethanemizdir'', ''Diyanet Kaldırılsın'' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Başlarında ''Medet Ya Ali'' yazılı bantlar takılı olan kalabalık grup, slogan atarak, ıslık ve zılgıtlar ile miting alanına doğru yürüyüşe başladı.

Geniş güvenlik önlemleri alınan miting nedeniyle, Rıhtım Caddesi ile Kadıköy'e inen cadde ve sokaklar trafiğe kapalı bulunuyor.

İDO'DA SEFERLER YAPILAMAMIŞTI

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Kadıköy'deki miting nedeniyle yapılamayan vapur seferlerinin normal olarak yapılmaya başlandığını bildirdi.

İDO'dan yapılan açıklamada, Kadıköy İskele Meydanı'nda, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği miting nedeniyle, bu sabah 08.00-16.00 saatleri arasında, karşılıklı olarak Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş, Kadıköy-Adalar şehir hatları seferleri ile ve Kadıköy-Bakırköy deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği hatırlatıldı.

Ancak İstanbul Valiliği'nin talimatı üzerine söz konusu seferlerin, saat 10.00'dan itibaren normal olarak yapılmaya başlandığı kaydedildi.

HABERTÜRK - AA - 08 Kasım 2009 Pazar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.