Kadıköy'de Alevi mitingi

Kadıköy'de Alevi mitingi

Kadıköy'de Alevi mitingiMilliyet Foto Galeri >>>Aleviler taleplerini AK Parti hükümetine duyurmak için Kadıköy'de...

A+A-

Kadıköy'de Alevi mitingiKadıköy'de Alevi mitingi

Milliyet Foto Galeri >>>

Aleviler taleplerini AK Parti hükümetine duyurmak için Kadıköy'de toplandı. Mitingin amacının Cem Evleri'nin yasal statüye kavuşması ve zorunlu din dersleriyle, Alevilere hizmet vermediklerini ifade ettikleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması olarak açıklayan Aleviler demokratik açılımı da protesto ediyor.

Mitinge yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı ifade ediliyor.

ALEVİ Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği ve çeşitli Alevi örgütleri üyelerinin katıldığı "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" adı altında Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen mitinge gelenler, meydana doğru yürüyüşe geçti. Saat 11.00'de Tepe Nautilus önünde toplanan grup, saat 11.45'de meydana doğru ilerlemeye başladı. Mitinge gelenlerin önünde yürüyen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, gazetecilerin soruları üzerine “Mahşeri bir kalabalık olacak. 1 milyon kişinin katılımını bekliyoruz” dedi. Mitinge gelenler "Sevgi Bizim Dinimizdir", "Madımak Müze Olsun", "Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın", "Cem Evleri İbadethanemizdir", "Diyanet Kaldırılsın" yazılı pankartlar taşıdılar. "Medet Ya Ali" yazılı bantları başlarına takanlar, ıslık ve zılgıtlar ile miting alanına doğru yürüdü. Rıhtım Caddesi ile Kadıköy’e inen cadde ve sokaklar trafiğe kapandı, çevrede geniş güvenlik önlemeleri alındı.

VAPUR SEFERLERİ NORMAL YAPILIYOR

Öte yandan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Kadıköy’deki miting nedeniyle yapılamayan vapur seferlerinin normal olarak yapılmaya başlandığını bildirdi.İDO’dan yapılan açıklamada, Kadıköy İskele Meydanı’nda, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun düzenlediği miting nedeniyle, bu sabah 08.00-16.00 saatleri arasında, karşılıklı olarak Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş, Kadıköy-Adalar şehir hatları seferleri ile ve Kadıköy-Bakırköy deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği hatırlatıldı.

MİLLİYET - 8 Kasım 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.