Kadıköy'e 1 milyon Alevi bekleniyor

Kadıköy'e 1 milyon Alevi bekleniyor

Kadıköy'e 1 milyon Alevi bekleniyorANKARA - Alevi örgütleri, bugün “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” için...

A+A-

Kadıköy'e 1 milyon Alevi bekleniyorKadıköy'e 1 milyon Alevi bekleniyor

ANKARA - Alevi örgütleri, bugün “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” için Kadıköy’de miting yapacaklar. Mitingte, Türkiye’nin her tarafından gelen 1 milyon Alevi’nin toplanması bekleniyor.

Aleviler, ayrımcılığa uğradıkları, AİHM ve Danıştay kararlarını uygulanmadığı ve cemevlerinin ibadethane sayılması gibi taleplerle yapacakları mitingte, şu taleplerde bulunacaklar:

“AİHM ve Danıştay karaları uygulansın. Cem evleri yasal statüye kavuşsun. Zorunlu din derslerine son verilsin. Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedilsin.  Alevi köylerine cami yapma politikasından vazgeçilsin. Madımak müze olsun. Başta Hacı Bektaş Dergahı olmak üzere elimizden alınmış olan değerimiz, mekanlarımız bize, yani gerçek sahiplerine iade edilsin. Asimilasyon politikaları son bulsun.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, geçen yıl 9 Kasım’da Ankara Sıhhiye’de gerçekleştirdikleri mitingden bu yana bir yıl geçtiğini, fakat somut olarak hiçbir kazanım elde edilemediğini söyledi. Hükümete seslenen Balkız, “Çağımız artık insan hakları, özgür ifade, din ve vicdan özgürlüğü, eşit yurttaşlık hakkı, her türden asimilasyonun yasaklandığı bir çağdır ve AKP de kesinlikle bu çağa gelmelidir” dedi.

BEHZAT MİSER - RADİKAL - 08.11.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.