"Kadın dostu bir belediye yaratacağız"

"Kadın dostu bir belediye yaratacağız"

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık“Kadın dostu bir belediye yaratacağız”CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı...

A+A-

"Kadın dostu bir belediye yaratacağız"CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık

“Kadın dostu bir belediye yaratacağız”

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık, belediyenin yönetim süreçlerinde ve üretilen hizmetlerde kadınlara karşı pozitif ayrımcı bir yaklaşım içinde olacaklarını açıkladı. Işık, 5 Aralık 1934’de kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkının 75. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “kadınların belediyede tarafından üretilen hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla görevi, koordinasyon olan bir Kadın Bürosu oluşturacağız” dedi. Işık’ın açıklaması şöyle:

“Bugün kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 75. yıldönümünü kutluyoruz. Savaştan ve sefaletten yeni çıkmış bir ülkenin Mustafa Kemal’in önderliğinde, dünyanın bir çok ülkesinde dahi bulunmayan kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınması, kadınlara yönelik uygulanan pozitif ayrımclığın ilk adımıdır. Biz de belediye yönetim süreçlerinde ve üretilen hizmetlerde kadınlara karşı pozitif ayrımcı bir yaklaşım içinde olacağız. Kadınların belediye hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak amacıyla görevi koordinasyon olan bir Kadın Bürosu oluşturacağız. Bu büro, hizmetten yararlanma düzeylerini ölçmek amacıyla düzenli aralıklarla kamuoyu araştırmaları yapıp, kadınların talepleri doğrultusunda çalışmalar yürütecek.

“Aynı Büro, kadınlara yönelik şiddet izlemek amacıyla çalışmalar da yapacak. Büronun, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimini organize etmek ve toplumsal bilinç dönümüşünü sağlamak amacıyla eğitim birimi oluşturması da sağlanacak. İlgili kamu kurumlarıyla işbirliği içinde bir “ilk müdahale bürosu” oluşturulacak Yeteri kadar kadın sığınma evleri açılacak. Kadınların kent hayatına doğrudan katılımını sağlamak amacıyla Kadınlar Merkezi oluşturulacak; bu merkez aynı zamanda danışma bürosu işlevini de üstlenecek. Kısacası, attığı her adımda, gerçekleştirdiği her hizmette kadın dostu bir belediye yaratacağız.”

Alevihaber.com - 5 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.