'Kadın garson çalıştıran birahanecilerin selamını almayın'

'Kadın garson çalıştıran birahanecilerin selamını almayın'

'Kadın garson çalıştıran birahanecilerin selamını almayın' Tunceli Belediye Başkanı BDP'li Edibe Şahin, kentte kadın garson çalıştıran...

A+A-

'Kadın garson çalıştıran birahanecilerin selamını almayın' 'Kadın garson çalıştıran birahanecilerin selamını almayın'

Tunceli Belediye Başkanı BDP'li Edibe Şahin, kentte kadın garson çalıştıran birahane sahiplerine tepki göstererek, Alevi inancında toplumsal olarak suç işleyenler için kullanılan 'Düşkün' ilan ettiklerini söyledi.

TUNCELİ - Edibe Şahin, “Alevi inancında toplumsal olarak suç işleyenler ‘düşkün' ilan edilirler. Bugünden itibaren bu konuda, sırf ekonomik nedenler nedeniyle bu kentte çürümüşlüğe, yozlaşmaya neden olan herkesi ‘Düşkün' ilan ediyoruz. Bunları nasıl ki cemlerimizde tecride alıyorsak, toplum olarak hep beraber tecride alacağız. Selamlarını almayacağız. İlişkilerimizi sınırlayacağız” dedi.

BDP’li kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Tunceli'de yürüyüş düzenledi. Kışla Meydanı'nda bir araya gelen ve aralarında Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de bulunduğu 150 kadın sloganlar atarak, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü. Caddeyi bir süre trafiğe kapatan kadınlara seslenen Belediye Başkanı Edibe Şahin, kadın garson çalıştıran birahanelerin Tunceli'de ciddi yozlaşmaya sebep olduğunu savundu. Tunceli'de birahaneler sorunu olduğunu öne süren Başkan Şahin, şöyle dedi:

“Diyeceksiniz ki hiçbir kentte birahane yok mu? Elbette ki var. Ama bizim kentimizdeki birahaneler, ‘birahane' gibi çalıştırılmamakta. Kadın bedenleri buradan pazarlanmakta. Bu da kentimizdeki yozlaşmaya neden olmakta. Ahlaki, politik ve her türlü yozlaşmaya neden olmakta. Biz kadınlar bu şiddetin birinci dereceden mağduruyuz. Hem bedenleri satılanlar olarak, hem de geride kalan kadınlar olarak.”

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, başta kadın garson çalıştıran birahane sahipleri olmak üzere kentte her türlü yozlaşmaya sebep olanları, bugünden itibaren ‘Düşkün’ ilan ettiklerini söyledi. Şahin şöyle dedi:

“Alevi inancında toplumsal olarak suç işleyenler; ‘Düşkün' ilan edilir. Bugünden itibaren bu konuda, sırf ekonomik nedenler nedeniyle bu kentte çürümüşlüğe, yozlaşmaya neden olan herkesi düşkün ilan ediyoruz. Bunları cemlerimizde, tecride daha önce almıyorduk. Toplum olarak hep beraber tecride alacağız. Selamlarını almayacağız. İlişkilerimizi sınırlayacağız. Bugün bir başlangıç. Dersim'de (Tunceli) yozlaşmaya, intiharlara, madde bağımlılığına ‘hayır' diyoruz. Bunun karşısında en fazla biz kadınlar duracağız.”

Radikal - (dha) - Ferit DEMİR / 25.11.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.