Kaftancıoğlu: Cami, Kilise, Sinagog ne ise bizim için Cemevi odur

Kaftancıoğlu: Cami, Kilise, Sinagog ne ise bizim için Cemevi odur

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanan ve AKP ve MHP'li meclis üyelerinin red oyuyla onaylanmayan, cemevlerinin ibadethane olarak imar planına işlenmesi ile ilgili ilk defa konuşa

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde cemevlerinin ibadethane olarak imar planına işlenmesi ile ilgili CHP ve İYİ Partili üyelerin teklifi AKP/MHP ittifakı tarafından ret edilmesi, Aleviler tarafından tepkiyle karşılandı.

İBB Meclisinde gerçekleşen görüşmelerden sonra CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İBB Meclis üyeleri  karar ile ilgili Karacaahmet Cemevi’nde basın toplantısı düzenledi.

“CEMEVLERİ BİZİM İBADETHANEMİZDİR. KİMSENİN ONAYINA İHTİYACIMIZ YOK”

Basın toplantısında konuşan Karacaehmet Cemevi Başkanı Muharrem Ercan “Yapılan bu uygulama ile bize ikinci sınıf vatandaşlığı dayatmaya çalışıyorlar. İbadethanemizi, inancımızı ret ediyorlar. Ama nafile biz bu ülkeyi sevmekten, inancımıza bağlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Cemevlerinin ibadethane olup olmadığını bazı zatların iradesine teslim etmeyeceğiz. Cemevleri bizim ibadethanemizdir. Kimsenin onayına ihtiyacımız yok” dedi.

“KARDEŞİZ YA HANİ KARDEŞLİK, NEREDE ALEVİ VALİ KAYMAKAM EMNİYET MÜDÜRÜ”Sözlerine iktidarın Alevileri ciddiye almadığını belirterek sürdüren Ercan “Seçim zamanı Aleviler bizim kardeşimiz, dostumuz deyip duruyorlar. Ama seçimden sonra yanlış anladık anlaştık. Böyle bir durum olamaz. Kırmızı çizgimiz böyle şöyle… Sesimizi çıkardığımız zaman da hemen birileri kardeşiz diyor. Evet, biz Sünni canlarımız ile kardeşiz ama Sünni siyasete karşıyız. Birlik ve beraberlik için liyakat istiyoruz. Kardeşiz ya hani kardeşlik? Nerede Alevi vali kaymakam emniyet müdürü? Yok, niye yok acaba” dedi.

“BU İKTİDAR ALEVİLERİ SEVMİYOR”

Ercan’dan sonra kürsüye çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sözlerine “Canlarımızı saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Haklı mücadelenizde her zaman Canan Kaftancıoğlu olarak yanınızdayım. Sizin mücadeleniz siyaset üstü bir mücadeledir. Direniştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Alevi canlarımızın yanındayız. Her zaman her neferini bu mücadeleye adayacaktır” dedi. İktidar partili politikacıların cemevleri meselesi ile ilgili yorumlarını eleştiren Kaftancıoğlu “Bu iktidar Alevileri sevmiyor, Cemevlerinin ibadethane olup olmadığı yetkisini kendilerinde görüyorlar ama boşuna konuşuyorlar tartışıyorlar. CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir zaman cemevlerini diğer inanç merkezlerinden, ibadethanelerden ayırmayacağız” dedi.

“İSTANBUL’U İNANÇ VE KİMLİK AYRIMI YAPMADAN YÖNETECEĞİZ”

Konuşmasına Alevi yurttaşlara “Moralinizi Bozmayın. Bu sizin mücadelenizde ki azminizi düşürmesin” diyerek seslenen Kaftancıoğlu “İBB kararı sizi üzmesin. Canlar kimin ne için siyaset yaptığını görüyorlar. Kimin neyi koşuşturduğunu izliyorlar. İBB’nin İstanbul’a hizmet ederken inanç ve kimlik siyaseti yapmayacaktır. İBB tüm İstanbul’a eşit ve adil hizmet edecektir. Cami ne ise Kilise ne ise Sinagog ne ise Cemevi odur. Fırsat eşitliğini bir şekilde sağlayacağız” dedi.Basın toplantısı sonrasında lokma sofrasına oturan Kaftancıoğlu, dedeler ve cemevi yöneticileri ile bir araya geldi. Sorun ve taleplerini dinledi.

PİRHA / İSTANBUL HABER MERKEZİ

 

Kaftancıoğlu: Cami, Kilise, Sinagog ne ise bizim için Cemevi odur

Kaftancıoğlu: Cami, Kilise, Sinagog ne ise bizim için Cemevi odur

Kaftancıoğlu: Cami, Kilise, Sinagog ne ise bizim için Cemevi odur

Kaftancıoğlu: Cami, Kilise, Sinagog ne ise bizim için Cemevi odur

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum