Kağızman'da 'mahalle baskısı' iddiası

Kağızman'da 'mahalle baskısı' iddiası

Kağızman'da 'mahalle baskısı' iddiası   Kız arkadaşlarını yurda götüren 2 öğrenci, hastanelik edildi KARS'taki...

A+A-

Kağızman'da 'mahalle baskısı' iddiasıKağızman'da 'mahalle baskısı' iddiası 
 
Kız arkadaşlarını yurda götüren 2 öğrenci, hastanelik edildi

KARS'taki Kafkas Üniversitesi'ne bağlı Kağızman Meslek Yüksekokulu öğrencileri 22 yaşındaki Nurullah Acar ile 21 yaşındaki Kasım Çelik, Kağızman'da kız arkadaşlarını yurtlarına bırakmak isterken bir grup tarafından ilçe meydanında dövüldüğünü öne sürdü. Öğrencilerden Nurullah Acar, `5 gün iş göremez' raporu alırken savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kağızman Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü'nde okuyan 2'nci sınıf öğrencisi Nurullah Acar ile Bankacılık 1'inci sınıf öğrencisi Kasım Çelik, 12 Nisan Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında iki kız arkadaşlarına, kaldıkları yurda kadar eşlik etmek istedi. İddiaya göre, Cumhuriyet Meydanı'nda 3 kişi, öğrencilerinin önünü kestikten sonra, laf atarak saldırdı. İlçe meydanındaki kahveden gelen 5- 6 kişi daha saldırganlara katıldı ve iki erkek öğrenciyi dövdü. Gözünden darbe alan ve sağ kolundaki dokularda ezilme meydana gelen Nurullah Acar, Kağızman Devlet Hastanesi'nde ilk tedavi ardından Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kasım Çelik ise, kavgada hafif yaralandı. Kız öğrenciler yaya olarak yurtlarına gitmek zorunda kaldı. Saldırıya uğrayan Nurullah Acar, `5 gün iş göremez raporu' aldı. Sağ kolunu kullanamadığı için sınavlara giremeyen Acar, olayla Kağızman Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yaptı.

Kağızman Meslek Yüksekokulu'nda okuyan öğrencilerin büyük bölümü baskısı altında olduğunu öne süren Nurullah Acar, şunları söyledi:

"Evde merdivenden düştüm, ayağım kırıldı. Derslerimden geri kalmıştım. Ayağım iyileştikten sonra eksik kaldığım dersleri tamamlamak için okuldaki arkadaşlarımı eve davet ettim. Aynı sınıftan yurtta kalan 2 kız arkadaşımız geldi. Akşam saatlerine kadar çalıştık. Saat 22.30 sıralarında onları erkek arkadaşımla birlikte yurtlarına bırakmak için evden çıktık. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli önünde 3 kişi yolumuzu keserek laf attı. Biz de, `sizin de anneniz, bacınız var' dedik. Ama daha sözümüz bitmeden saldırıya uğradık. Karşıdaki kıraathaneden 6 kişi daha geldi ve bize resmen dayak attılar. Saldırganlar ilçe halkından. Olaydan sonra polise başvurduk."

Öğrenci yurtlarının yetersizliği nedeniyle evlerde kalanların huzursuz ve tedirgin olduğunu savunan Nurullah Acar, şunları söyledi:

"İlçe halkının öğrenciler üzerinde baskısı var, şiddet uygulanıyor. Bundan 1 hafta önce yine 1 arkadaşımızı yolda dövdüler. Bir arkadaşımızın kafasına silah dayayıp tehdit ettiler. Çok tedirginim. Sokakta dolaşamıyorum. Fırına gidip 1 ekmek almaya korkuylorum. Dışarıya rahat çıkıp dolaşamıyoruz. Yanımızda 6- 7 arkadaşımızın olması gerekiyor. Psikolojik açıdan zaten çökmüş durumdayım. Öğrencilerin hemen hepsinin üzerinde baskı var. Bir çoğu okulu terk etmeyi düşünüyor."

Kağızman Belediye Başkanı AKP'li Osman Nihat Yüce, iddiaları kabul etmeyerek şunları söyledi:

"İlçe merkezinde kendini bilmeyen bir- iki genç böyle saygısızlık yapabiliyor. Bu tamamen kız meselesidir. Bir tarafı MHP, diğer tarafı DTP örgütlüyor. Kız meselesi yüzünden bu tür sorunlar çıkıyor. İlçe belediyesi olarak gece öğrencilere ücretsiz servis koyduk. Gece okuldan alıp yurtlarına bırakıyoruz. Servisimiz ayrıca bütün kız öğrencileri, evlerine bırakıyor. Ben öğrencilerle konuştum. Eğer onları rahatsız eden olursa bire bir kendim ilgileneceğim. Biz öğrencilerden kendilerini rahatsız edenleri şikayet etmelerini istedik. Küçük bir ilçe, burada baskı olmaz. Bana sözlü tacize uğradığı için şikayete gelen kız öğrenciler oldu. `Korktuğumuz için şikayetçi olmuyoruz' dediler. Biz de onların şikayetçi olmalarını istiyoruz. Yoksa bunların kimler olduğunu tespit edemeyiz."

Kağızman Meslek Yüksekokulu

KAFKAS Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu, 1997 yılında Maliye Programıyla öğretime başladı. Halen Maliye, Büro Yönetimi Ve Sekreterlik, İşletmecilik, Muhasebe, Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerinde toplam 692 öğrenci öğretim görüyor. İlçe merkezinden 2 kilometre uzaklıktaki yüksekokulda 9 derslik ve 1 bilgisayar laboratuarı var. Okul içerisinde kantin, internet cafe ve yemekhane bulunuyor. Ulaşım dolmuş ve ikinci öğretimler için belediyenin tahsis ettiği ücretsiz servislerle karşılanıyor. Öğrenciler için şehir merkezinde yer alan dört özel yurt bulunuyor. Yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler ev kiralayarak barınıyor.

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA)
VATAN - 19 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.