Kamber Çakır uğurlandı

Kamber Çakır uğurlandı

Kamber Çakır uğurlandıSolunum yetmezliği nedeniyle 19 Ekim günü yaşamını yitiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi eski Başkanı Kamber...

A+A-

Kamber Çakır uğurlandı

Solunum yetmezliği nedeniyle 19 Ekim günü yaşamını yitiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi eski Başkanı Kamber Çakır, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Çakır, 1993’te Sivas Madımak Oteli katliamından sağ kurtulanlar arasında yer almıştı. Çakır’ın kızı Belkıs Çakır ise katliamda yaşamını yitirmişti.

Ailesini, yakın çevresini ve dostlarını 59 yaşında erken ölümüyle üzen Çakır, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı’nda dün düzenlenen törenle sevenlerine veda etti. Alevi dernekleri yöneticileri, Alevi dedeleri ve sevenlerinin katılımıyla düzenlenen tören, Kamber Çakır ve Sivas katliamında hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

Törende konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser, Çakır’ın yaşamının merkezine örgütlenmeyi koyduğunu belirtti. Çakır’ın, Madımak yangınıyla Türkiye’deki siyasi iktidarın yüzleşmesini istediğini, bunun henüz gerçekleşmediğini aktaran Eser, Madımak’ta yükselen karanlık dumanlar ve gizli örgütlerin açığa çıkarılması için mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği eski Yöneticisi Rıza Aydoğmuş da Kamber Çakır’ın Alevilerin asimile edilmesine karşı durduğunu belirtti. Aydoğmuş, Çakır’ın ülkeye barışın ve kardeşliğin egemen olması için çalıştığını kaydederek, Çakır’ın ayrıca gençlere semahı benimsetmek için çok çaba harcadığını dile getirdi.

Çankaya Belediyesi eski Başkanı Doğan Taşdelen, Çakır’ın paylaşımcı, sevgi dolu olduğunun altını çizerek, idealleri uğruna ömrünün sonuna kadar savaştığını aktardı. Sendikacı Yaşar Seyman, Çakır’ın ‘Aslolan insanlıktır’ dediğini ve insanlığa hizmet ettiğini ifade ederek Çakır’ın Alevilerin hakları için de mücadele ettiğini bildirdi.

Çakır’ın yeğeni Arzu Çakır ise kendisine ilk kitabını alan amcası Kamber Çakır’ın öğrendiklerini herkese öğretme arzusuyla yaşadığını söyledi. Sivas olaylarını hiç unutmadığını ve daha demokratik ve adil bir Türkiye için Kamber Çakır’ın kavga verdiğini aktaran Çakır, “Yolun açık olsun, hepimiz seninle gurur duyuyoruz” dedi.

Törenin ardından Kamber Çakır’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

22/10/2007

(Ankara/EVRENSEL)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.