Kamber Çakırdan İzzettin Doğan'a mektup

Kamber Çakırdan İzzettin Doğan'a mektup

Bugün hakka yürüyen PSAKD Ankara Şube Başkanlarından ve Sivas Şehitlerinden Belkıs Çakır'ın babası, tüm semahçılarımızın ağabeyi, değerli canımız...

A+A-

KAMBER ÇAKIR Bugün hakka yürüyen PSAKD Ankara Şube Başkanlarından ve Sivas Şehitlerinden Belkıs Çakır'ın babası, tüm semahçılarımızın ağabeyi, değerli canımız Kamber Çakır'ın anısına, kısa süre önce CEM Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a yönelik olarak yazdığı mektubu yayınlıyoruz.

Kamber Çakır’dan İzzettin Doğan'a mektup

Sivas katliamını yaşadım. Sivas’ta 2 Temmuz’da gericiler tarafından katledilen Belkıs Çakır’ın babası olmanın yanında, orada katledilen 19 genç semahçının da abisi, babası, canı, her şeyiyim.

Sayın Prof. Dr. İzzettin Doğan;

21 Nisan 2007 tarihinde yapılacak olan “inanç önderleri” toplantınıza ilişkin olarak göndermiş olduğunuz davet mektubunuzu almış bulunuyorum.

Birazdan söyleyeceklerimin anlaşılabilmesi için size kısaca kendimden söz etmek istiyorum. Ben Kamber Çakır. 59 yaşındayım. Pir Sultan Ocağı evlatlarındanım. 13 yıl Pir Sultan Abdal Derneğinde görev yaptım.

Sivas katliamını yaşadım. Sivas’ta 2 Temmuz’da gericiler tarafından katledilen Belkıs Çakır’ın babası olmanın yanında, orada katledilen 19 genç semahçının da abisi, babası, canı, her şeyiyim.

Sayın Doğan,

Sivas’ta yüreği yanan bir baba olarak size kırgınım. Sivas’ta çocuklarını yitiren tüm aileler de aynı şekilde size kırgın bulunmaktadır.

Nasıl kırgın olmayalım ki!

Babanızın cenazesi için Ankara’dan kalkıp İstanbul’a gelen biri olarak sizlerden de saygın bir dedenin evladı olarak aynı tavrı beklemek en doğal hakkımızdı.

Sayın Doğan,

Maalesef Sivas’ta yanan aileler olarak, Sivas’ta yanan Aleviler olarak sizi hiçbir zaman yanımızda göremedik. Alevi toplumunda çok önemli bir otorite olmanıza rağmen Sivas katliamına ilişkin tavrınız size ve ailenize hiç mi hiç yakışmadı.

Kamuoyu önünde bu katliamı ve arkasındaki odakları lanetlemek, konunun üzerine gitmek tutumunuz olmadı. Bir kez olsun biz Sivas şehit ailelerini aramadınız, sormadınız! Bir hukuk uzmanı olarak bir kez olsun Sivas davası mahkemelerine gelmediniz! Gelip avukatlığımızı üstlenmediniz. Davamıza sahip çıkmadınız. Hatta tam tersine Sivas katliamını küçümsediniz, basit bir kaza olarak ilan ettiniz! Katliamın destekleyicileriyle işbirliği içerisinde sözgelimi Sivas’ta “birlik cemi” düzenlemekten geri durmadınız. Siz bizimle değil katliamı alkışlayanlarla birlik olmayı tercih ettiniz. Bizimle değil Fethullah Gülen’le fotoğraf çektirmeyi onur saydınız.

Sayın Doğan,

Biz Aleviler size kırgınız. Tavrınız ve duruşunuzu yol süreğimize uygun bulmuyoruz. Sizin gösterdiğiniz yol Alevileri Alevi olmaktan çıkarıyor. En çok Aleviliği hiçe sayanlarla el sıkışıyor, onlara samimiyet gösteriyorsunuz. Yüzünüz sizin dışınızdaki alevi örgütlerine hep asıkken Aleviliği yok sayanlara hep gülümsüyor.

Sayın Doğan,

Beni yanlışlıkla toplantılarınıza çağırıyor olmalısınız!

Sivas yangını hala yüreğimizde alev alev devam ederken, siz bizleri bunca yıldır yok saymışken, vakfınızın Alevilik anlayışı dedem Pir Sultan Abdal’ın yoluna, görgümüze dünyalar kadar uzak düşmüşken ben Kamber Çakır’ın toplantınıza katılması tüm Alevilere, Aleviliğin özüne, değerlerimize ihanet olmaz mı?

Toplantınıza katılamayacağım. Siz de bilirsiniz ki ulu olan yoldur, sürenlere aşk olsun.

KAMBER ÇAKIR - Ankara, 17.04.2007

ALEVİ HABER

http://www.alevihaber.com


ACI KAYBIMIZ !..

KAMBER ÇAKIR HAKKA YÜRÜDÜ ...

Ankara Şubemizin uzun yıllar başkanlığını yapan, 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı'nı yaşamış, Katliamda canının bir parçası BELKIS ÇAKIR'ı Pir Sultan Abdal'a yoldaş eyleyen, bir demokrasi mücadelesi aşığı KAMBER ÇAKIR bugün (19.10.2007) Hakka yürümüştür. Ailesinin veTüm Pir Sultan Dostlarının başı sağolsun.

CENAZE TÖRENİ - 21 Ekim Pazar

Saat :11.00 Helalleşme

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ ANKARA ŞUBE önü

Adres: İlker 1. Cadde No:65, Atabaşlar İş Mrkz Tel: 0312 480 39 05 İlker-Dikmen, Ankara

Saat : 12.00 Uğurlama Töreni

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI GENEL MERKEZİ önü

Adres: Sokullu Cad. İğde Sok No :24 Dikmen - Ankara

Defin Yeri: KARŞIYAKA MEZARLIĞI

İletişim için : PSAKD GENEL MERKEZİ

Tel : 0312 430 84 10- Fax: 0312 435 12 61

web: www.pirsultan.net

PSAKD GENEL YÖNETİM KURULU


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.