Kamer Genç, şırıngalı sapığın kurbanını ziyaret etti

Kamer Genç, şırıngalı sapığın kurbanını ziyaret etti

Kamer Genç, şırıngalı sapığın kurbanını ziyaret etti TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, şırıngalı saldırıya uğrayanlardan...

A+A-

Kamer Genç, şırıngalı sapığın kurbanını ziyaret ettiKamer Genç, şırıngalı sapığın kurbanını ziyaret etti

TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, şırıngalı saldırıya uğrayanlardan ilköğretim öğrencisi B.S.Y.’yi ziyaret etti. Kamer Genç, “Ben bunların olacağını söylemiştim. Yeni Anayasa değişikliğinden sonra sokakta ne başı açık ne de mini etekli bayan göremezsiniz'' dedi.

Adana Tunceliler Derneği kongresine katılan Milletvekili Kamer Genç, 5 kadının bacağına şırıngayla asit sıktığı iddiasıyla yakalanıp tutuklanan Deniz K.’nın kurbanlarından, öğrenci B.S.Y.’yi Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki evinde ziyaret etti. Beraberinde SHP Genel Başkan Yardımcısı Bedri Demir, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticileri ile birlikte B.S.Y’ye ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunan Milletvekili Kamer Genç, küçük kıza olayın nasıl olduğunu sordu.

‘OLACAKLARI BİLİYORDUM’
     
Arkadaşlarıyla birlikte okula giderken saldırıya uğradığını anlatan B.S.Y., şırıngalı saldırganı göremediğini söyledi. Milletvekili Genç ise, “Daha Anayasa değişikliği Resmi Gazete’de yayınlanmadan bu tip olaylar yaşandı. Bizim korkumuz bu tip hadiselerin devam etmesidir. Ben bunların olacağını çok önceden söylemiş ve uyarmıştım. ‘Türkiye’de kadınlara kimse müdahale etmez’ diyorlardı. Bundan sonra, yani Anayasa değişikliği olduktan sonra sokakta ne başı açık, ne de mini etekli bayan göremezsiniz. Bayanlara kezzap atarlar. Çünkü bu tip hadiseler İran’da ve başka yerlerde de olmuştur'' dedi. Milletvekili Genç, sözlerine şöyle devam etti:
     
“Bir zamanlar Erbakan, ‘bizim zamanımızda kadınlar, kendi isteğiyle çarşaf giyecek’ demişti. Peki nasıl giyecek? Kadınların yüzlerine veya başka yerlerine kezzap atarsan mecburi giyerler. Umarım memleketimiz böyle bir duruma gelmez ve çağdaş görüntüsünü kaybetmez. Bizler kadınlarımıza çok değer veriyoruz. Kadın ailenin temel direğidir ve aynasıdır.'' SHP Genel Başkan Yardımcısı Bedri Demir de, “Biz bu laiklik karşıtı eylemeleri takibe aldık. 3 ay içinde 92 laiklik karşıtı eylem olmuştur. Bunların kimisi eğitim alanında olmuş, kimisi din ayrımcılığı ile kimisi ise kadrolaşma ile. Biz bunları bir katalog haline getirerek arşivlerinde kalsın diye sunduk. Bunu 3 ayda bir tekrarlayacağız. Bu hadise ikinci 3 ayın ilk olayı olarak arşivlerimize geçecek. Bunu takip edeceğiz ve sonuçlarını hep beraber göreceğiz'' dedi.
     
Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA).
MİLLİYET - 18 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.