Kamer Genç'e tahammül edemediler

Kamer Genç'e tahammül edemediler

Kamer Genç'e tahammül edemediler   AKP’li milletvekilleri, Meclis Genel Kurul salonu ve kuliste Tunceli Bağımsız Milletvekili...

A+A-

Kamer Genç'e tahammül edemedilerKamer Genç'e tahammül edemediler 
 
AKP’li milletvekilleri, Meclis Genel Kurul salonu ve kuliste Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in üzerine saldırdı. Genç, CHP’li bir grup milletvekili tarafından muhalefet kulisine çıkarılırken, kavga burada da devam etti. Genç’i, AKP milletvekillerinin darbelerinden CHP’lilerin koruması kurtardı. Kulisteki kavga, Meclis İdare Amirlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. Genç ise bir süre Meclis kulisinde CHP milletvekilleriyle oturdu.

Meclis'te tekmeler havada uçuştu

Meclis Genel Kurulu’nda sinirler yine gerildi. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasında değişiklik öngören tasarının kabul edilmesinin ardından Genel 
Kurul’da Türkiye ile Katar Hükümeti arasında askeri alanda eğitim, teknik ve bilimsel işbirliği öngören anlaşmanın görüşmelerine geçildi. Genel Kurul’da söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in konuşmasına AKP Afyon Milletvekili Halil Aydoğan sözlü müdahalede bulunurken, Genç de Aydoğan’a “sen git Tayyip gelsin” karşılığını verdi. Genç’in konuşmasını tamamlayarak yerine oturmasıyla, bir grup AKP milletvekili Kamer Genç’in üzerine yürüdü. Genel Kurul’da yaşanan gerginlik üzerine, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, 10 dakika ara verdi. Kamer Genç de Genel Kurul salonundan, CHP’li Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Hatay Milletvekili Gökhan Durgun’un da aralarında bulunduğu bir grup milletvekilinin koruması altında kulise çıktı.

TEKMELER HAVADA UÇUŞTU

Genç’in kulise çıkmasının ardından yaklaşık 20-30 kişiden oluşan bir grup AKP milletvekili, yeniden Kamer Genç’in üzerine saldırdı. Aralarında Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’un da olduğu AKP milletvekillerinin tekme ve yumruklarından Kamer Genç’i yine CHP milletvekillerinin koruması kurtardı. CHP milletvekilleri, AKP’lilerin yumruk ve tekmelerine karşı Genç’in üstüne kapandı. Bazı AKP milletvekillerinin, kuliste bulunan sandalyelerin üzerine çıktığı ve Genç’e ulaşmak istediği görüldü. Meclis kulisinde yaşanan kavga, Meclis İdare Amirleri ve grup başkanvekillerinin araya girmesiyle önlenebildi. Kavganın ardından AKP milletvekilleri Genel Kurul salonuna girerken, Genç bir süre Meclis kulisinde CHP milletvekillerinin koruması altında oturdu. AKP’lilerin yumruk ve tekmeleri nedeniyle darbe almadığını belirten Genç, daha sonra Genel Kurul salonuna girdi.
 
ANKA - HÜRRİYET - 17 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.