Kamer Genç'ten Kürsü İşgali

Kamer Genç'ten Kürsü İşgali

Kürsüyü kuşatacaktı, zorla indirdiler TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in konuşması bir anda tansiyonu yükseltti....

A+A-

Kamer Genç'ten Kürsü İşgaliKürsüyü kuşatacaktı, zorla indirdiler

TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in konuşması bir anda tansiyonu yükseltti. “Bugün şer düşman güçlerine karşı, onuruyla mücadele verenlerin kurduğu cumhuriyetin mezara gömülmesinin günüdür” diyen Genç, şöyle devam etti:

MAJESTE MUHALEFETİ: Ben tek milletvekili olmasaydım bu kürsüyü işgal ederdim, bu yasayı çıkartmazdım. Bugün laikliğin ortadan kaldırıldığı gündür. Majestelerinin muhalefetiyle bu engellenemez. Gelin bu kürsünün etrafında toplanalım ve bunu çıkartmayalım. Gün eylem günüdür. Bu kanun çıktığı zaman ülkeye büyük belalar getirecektir. Üniversite, yargı karşıdır. 1. oylamada laik cumhuriyeti yoğun bakıma koydunuz, bu da çıkarsa öldüreceksiniz!

Genç, süresi defalarca bitmesine rağmen konuşmayı kesmeyince, Başkan Toptan birleşime ara verdi. Verilen arada Genç ancak görevlilerin çabalarıyla kürsüden ayrıldı.

‘Kara cumartesi olarak tarihe geçti’

TBMM Başkanvekili CHP’li Güldal Mumcu, “Bugün tarihe kara cumartesi olarak geçecek” dedi. Mumcu, “80 yıl önce kadını çağdaş çizgiye çekmek için uğraştık. Şimdi geriye gidiş başladı” yorumunu yaptı. AKP’li kadın milletvekillerinin türbanı savunmalarını “acıklı” diye değerlendiren Mumcu, eylemler için “AKP’nin duyarlılıkları algılama niyeti yok” ifadesini kullandı.

AKŞAM - 10 Şubat, 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.