Kampusa mescit kampanyası

Kampusa mescit kampanyası

Kampusa mescit kampanyasıMilli Görüş yanlısı İslamcı kuruluş Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul Üniversitesi (İÜ) Avcılar...

A+A-

Kampusa mescit kampanyasıKampusa mescit kampanyası

Milli Görüş yanlısı İslamcı kuruluş Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul Üniversitesi (İÜ) Avcılar Kampusu'na mescit yapılması amacıyla kampanya başlattı.
 
İslamcıların bu isteğine karşı çıkan ilerici öğrenciler ise " Kampusta açılacak bir mescit, öğrencilerin inanç özgürlükleri konusu olarak kalmayacak, şeriatçı yuvası olacaktır" uyarısında bulunuyor.

AGD İstanbul Şubesi Üniversiteler Komisyonu İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Teşkilatı, "Kampüsüme Mescid İstiyorum" adlı bir kampanya yürütüyor. Kampus koridorlarındaki ortak kullanıma açık panoları hadis ve ayetlerin yazılı olduğu afişlerle donatan AGD'liler, "insanların fakültelerinde insanların rahatlıkla ibadet edebilmesi için" mescit açılmasını istiyor. AGD'nin afişlerinde kampanyanın ayrıntılarına ulaşmak için "www.kampusumemescidistiyorum. com" adresi veriliyor.

Bu siteye girildiğinde de "www.4fakulte.com" adlı siteye yönlendirme yapılıyor. Bu adreste ise Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Üniversiteler Komisyonu İÜ Mühendislik Fakültesi Teşkilatı'nın fakülte "Kampüsüme Mescid İstiyorum" afişleriyle süslediği ifade edilen bir haber yer alıyor. Afişlerin büyük ilgi gördüğü gibi bir izlenim yaratılan haberde " Özellikle saatlerin geri alınması ve ders aralarının on dakika olduğu hesap edilince çevrede mescit bulunmaması insanları zor duruma koyuyor" gibi dinci yaşam biçimi propagandası niteliğinde ifadeler kullanılıyor.

CUMHURİYET - 17 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.