Kamuda türban bir tık uzakta

Kamuda türban bir tık uzakta

Kamuda türban bir tık uzakta  AKP yönetimi, hedeflerinin kamuda türban olduğunu söyleyen milletvekillerine uyarı cezası verse de, AKP’nin...

A+A-

Kamuda türban bir tık uzaktaKamuda türban bir tık uzakta
 
AKP yönetimi, hedeflerinin kamuda türban olduğunu söyleyen milletvekillerine uyarı cezası verse de, AKP’nin kontrolündeki birçok kamu kurum ve kuruluşunda türbanlı çalışan var.

Hatta AKP’li çok sayıda belediyenin resmi internet sitelerinde, türbanlı çalışanların fotoğrafları bulunyor. Hizmetleri gösteren, belediye başkanlarının halkla beraber sergilendiği fotoğrafların büyük çoğunluğunda da hep türbanlı kadınlar bulunuyor. İşte birkaç örnek:

Eyüp Belediyesi: www.eyup.bel.tr adresli resmi internet sitesinin ’Beyaz Masa’ sayfasında, biri türbanlı biri başı açık iki kadın çalışanla biri erkek çalışanın fotoğrafları yer alıyor. Bu üç kişi, AKP hakkındaki kapatma davasında siyaset yasağı istenen Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç’in posteri önünde görülüyor.

Kamuda türban bir tık uzakta Beyoğlu Belediyesi: www.beyoglu.bel.tr adresli resmi internet sitesinin yine ’Beyaz Masa’yı anlatan sayfasında da, görevleri başında fotoğrafları görülen beş kadından biri türbanlı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi: www.ankara.bel.tr internet sitesinin meclis üyelerinin tanıtıldığı bölümde, AKP’li üye Hatice Çakmak türbanlı fotoğrafıyla yeralıyor. Çakmak, kapatılan Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde Keçiören ilçesi kadın kolları başkanlığı yapmış.

Çember sakallı bir belediye otobüsü şoförü, Hürriyet muhabirinin, "Bu sakal yönetmeliklere aykırı değil mi?" sorusunu, "Azgınlığın artıyor değil mi? Allah hesap soracak hepinizden. Kafir" diye yanıtladı. 

Ardıç AYTALAR / İSTANBUL - HÜRRİYET - 13 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.