Kamuda Türbanda Son Nokta

Kamuda Türbanda Son Nokta

Kamuda Türbanda Son Nokta 'Bağlantılarım var' tehdidi İstanbul Çapa Atatürk İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden...

A+A-

Kamuda Türbanda Son Nokta Kamuda Türbanda Son Nokta

'Bağlantılarım var' tehdidi

İstanbul Çapa Atatürk İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden İlkay Özalp'in, disiplin kurulu toplantısına türbanıyla katılan Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Nur Başarırel 'in toplantıdan çıkarılmasını sağladığı için sözlü taciz ve tehdide uğradığı iddia edildi. Özalp'in avukatlığını üstlenen Eğitim-Sen avukatı Metin İriz, Özalp'in Başarırel hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İriz'in verdiği bilgiye göre 10 Nisan 2008 tarihinde Çapa Atatürk İlköğretim Okulu'nda disiplin kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya okul idarecilerinin yanı sıra disiplin kurulunda görev alan öğretmenlerden İlkay Özalp ve Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Nur Başarırel de katıldı. Özalp, toplantıya türbanıyla gelen Başarırel'e, okula seçimle geldiği için kamu görevlisi sayıldığını ve kamu görevlilerinin türban takmasının yasak olduğunu anımsattı. Başarırel'in ya türbanını çıkarmasını ya da toplantıyı terk etmesini isteyen Özalp, aksi takdirde toplantıyı başlatmayacağını bildirdi. Başarırel'in "olumsuz" yanıt vermesi üzerine iki kadın arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Okul yöneticilerinin duruma müdahale etmesiyle Başarırel toplantı salonunu terk etti.

'Savcılardan korkmam'

Toplantının ardından yazılı kâğıtlarını okumak ve işlerini tamamlamak üzere öğretmenler odasına giden Özalp, burada bir süre çalıştıktan sonra içeriye Başarırel'in girdiğini fark etti. Kendisinin çok güçlü olduğu ve kendisiyle başedemeyeceği yönünde tehditler savuran Başarırel'in odadan çıkmasını isteyen Özalp, durumu savcılığa bildireceğini söyledi. Başarırel, bunun karşılığında kendisinin savcılardan korkmadığını, hepsinden daha güçlü olduğunu ve çeşitli bağlantıları olduğunu iddia etti. Başarırel'in daha önce de okul genel kurulu ve Öğretmenler Günü resmi kutlamalarına türbanla katıldığı iddia edildi.
 
EVRİM KAYA / Cumhuriyet - 19 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.