Kangal Dernekleri: 2 Temmuz'da Sivas'tayız

Kangal Dernekleri: 2 Temmuz'da Sivas'tayız

Kangal Dernekleri: 2 Temmuz'da Sivas'tayız  İSTANBUL (27.06.2009)-Kangal Dernekleri Federasyonu, bugün Sivas Katliamı'nı anma etkinliği...

A+A-

Kangal Dernekleri: 2 Temmuz'da Sivas'tayızKangal Dernekleri: 2 Temmuz'da Sivas'tayız 

İSTANBUL (27.06.2009)-Kangal Dernekleri Federasyonu, bugün Sivas Katliamı'nı anma etkinliği düzenledi, 2 Temmuz'da Sivas'ta olacaklarını söyledi. Dernek genel merkezinde yapılan etkinliğe araştırmacı yazar Erdoğan Aydın katıldı.

Dernek genel merkezinde yapılan etkinlikte, katliamda yaşamını yitirenler bir kez daha anıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde, Madımak Oteli'nin müze yapılması talebi dile getirildi. Dernek yöneticileri Hacer Elçin ve Hasan Aslan katliamın tarihçesini anlatan konuşmalar yaptılar, Alevilerin taleplerini dile getirdiler. Tansu Çiller'in, Erdal İnönü'nün, Süleyman Demirel'in katliamdaki rollerini hatırlattılar. Dernek yöneticileri, “Madımak Utanç Müzesi olmalı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz'da Sivas'ta olacağız” dedi. Konuşmalardan sonra BEKSAV Sinema Atölyesi'nin ürettiği, “Sivas, Bitmeyen Yangın Yeri” adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

Araştırmacı yazar Erdoğan Aydın, Sivas Katliamı ile ilgili bir konuşma yaptı. Sivas Katliamı'nın planlı bir devlet katliamı olduğunu söyleyen Aydın, “Rejimin yapısı, tek tip insan yetiştirmeye odaklı. Seksen yıldır yaşanan katliam ve vahşet Türk-İslam ideolojisinin sonucudur” dedi. Rejimin istemediği insanların yaşadığı mekanlarının hep provokasyona uğradığını kaydeden Aydın, “Bu zihniyet ile hesaplaşma kaçınılmazdır” diye ifade etti. Yazar Aydın, Alevi toplumunun oylarını alan CHP gibi partilerin iktidar olduğu dönemlerde katliamların gerçekleştiğini hatırlattı, “Oylarımızın değerini bilelim, yıllarca oylarımızı verdiğimiz bu parti, derin devlet çizgisindedir” dedi. Devlet ve medya tarafından katliamın unutturulmaya çalışıldığına değinen Aydın, “Bu nedenle Madımak'ın müze yapılması çok önemlidir” dedi.

Anmada, “Sivas Katliamını unutmadık, unutmayacağız”, “2 Temmuz şehitleri ölümsüzdür” yazılı pankartlar ve katliamda yaşamını yitirenlerin resimleri asıldı. Programın sonuna doğru Gülsuyu Cemevi Semah Ekibi semah gösterisinde bulundu. Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin anıldığı etkinlik, okunan türkü ve marşlarla sona erdi.
 
ATILIMHABER - 27 Haziran 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.