Kar eridi, 25 sığınmacının cansız bedeni ortaya çıktı

Kar eridi, 25 sığınmacının cansız bedeni ortaya çıktı

Türkiye-İran sınırında karların erimesiyle, kışın sınırı geçerken donarak ölen 25 sığınmacının cesedi ortaya çıktı, 24’ünün donarak, birinin ise silahla vurularak öldüğü belirlendi.

A+A-

Van Barosu Göç ve İltica Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre 15’i Afrikalı ve tümü erkeklerden oluşan göçmenlerden yalnızca dördünün kimliği belirlenip ülkesine gönderildi. 21’i ise Van’da Kimsesizler Mezarlığı’na gömüldü. 24’ünün donarak, birinin ise silahla vurularak öldüğü belirlendi.

İsmail Saymaz’ın haberine göre, Van Başkale’de, karların eridiği 1 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde 25 cenaze bulundu. Cenazeler Eşmepınar, Kaşkol ve Böğrühek köyleri kırsalında İran sınırına 100 metre ila 1 kilometre mesafede tespit edildi.

Göçmenlerden 24’ünün donarak, birinin ise silahla vurularak öldüğü belirlendi. Göçmenlerin büyük ihtimalle Afrika’dan geldikleri, ince giysilerle yolculuk yaptıkları ve yaşlarının 16-30 arasında değiştiği anlaşıldı. Kimliği belirlenen dört cenaze ülkesine gönderilirken, diğerleri ise Van’da kimsesizler mezarlığına gömüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.