Kara çarşafa bürünenler kimler?

Kara çarşafa bürünenler kimler?

İran ve Türkiye’deki Aleviler şeriatın karşısında konumlanırken, bu resimlerdekiler Alevi inancından kopup uzaklaşarak Şiiliğinin kulvarında yol almaya çalışmaktadırlar.

A+A-

siaci-alevi-misyonerler.jpg

Bu fotoğraflarda ortaya çıkan kara çarşaflarla sarmalanmış olan insan manzaraları, 2012 yılından önce ve sonra Avusturya‘da  yaşayan Alevileri çok yakından ilgilendirmektedir. Paylaşmak zorunda kaldığımız fotoğraf  karelerinde gördüğünüz  insanların birçoğu 2012 yılından önce  kendilerini sosyal demokrat, devrimci, sosyalist ve Pir Sultan Abdal’ın yolundan yürüyen aleviler olarak nitelendiriyordular.

2012‘den önce kendilerini böylesi politik, inançsal kimliklerle nitelendiren bu insanlara; İran Şiası’nın yörüngesine girmenin ilk adımlarını atıkları andan itibaren geçmişlerini oluşturan her şeyden köklü bir kopuş yaşamaya başladılar. Bu kopuşun özünü, Alevi yoluna ve inancına verilen ikrara sırt dönme ihaneti oluşturmaktadır!

Kara çarşaflarla sarmalanmış olan insan manzaraları yolundan dönenlerin içine girdikleri ihanet bataklığını resmidir!

İran, Şii İslam rejimi ile yönetilen bir ülkedir. Şiiliğin, şeriat anlayışına göre kadınların kara çarşaf giymeleri yasal bir zorunluktur. Kadınlar,  kendilerine dayatılan bu zorbalıktan kurtulmak için, İran mollalar rejimine karşı bedeli ağır olan onurlu bir  mücadele yürütüyorlar.

İran’da şeriatçı zorbalığa karşı çıkan Alevilerin  ve özgürlük isteyenlerin öldürüldükleri bilinmeyen bir sır değildir. Şeriat adına insanlığa karşı işlenen suçlardan tüm dünya haberdardır .  İran ve  Türkiye’deki  Aleviler şeriatın karşısında konumlanırken, bu resimlerdekiler Alevi inancından  kopup uzaklaşarak Şiiliğinin kulvarında yol almaya çalışmaktadırlar. İhanet, insanı işte böyle yoluna, politik, inanç kimliğine, yaşam tarzına ve  geçmişine yabancılaştırır ve Aleviler ters düşen bir yaşamın içine sürükler.

sozde-aleviler12-001.jpg

Biz insanları tabiki tek başına giyim kuşamlarıyla değerlendirmiyoruz. Ama bir ülkenin rejimi eğer seni kendi istediği gibi bir kalıba sokmak istiyorsa ve sen bunu isteyerek yapıyorsan, bu durum o rejime boyun eğmektir, kendi inancından taviz vermektir!

2012 yılında İslam Alevi İnancına başvuranlara söylediklerimiz:

  • Geçmişinize ihanet edeceksiniz.
  • Çocuklarınızın, torunlarınızın asimile olması için uğraşıyorsunuz. Yapmayın yazık olacak bu topluma.
  • Zaman içinde sizlerde asimile olursunuz. Zaman içinde  aleviliğinizi kaybedersiniz. Çocuklarınız namaz kılar ve islam'ın diğer şartlarını yerine getirmeye başlarlar.

Gün gelecek Alevilerin yüzüne bakamayacaksınız demiştik!

2012‘de  ‘‘İslam Alevi İnacı‘‘ resmileştikten sonra, İran mollalarına teslim olanlardan bir gün kendi çocuklarının hesap soracağına benim inancım tamdır!

Alevi yoluna ve inancına verdikleri ikrardan vazgeçenlerin yolundan dönmeleri bizi şaşırtmıyor. Tarihimizin aynasına bakan herkes, bu tür ihanetlerin tarihimizin her kesitinde var olduğunu görür.

Alevilik, ikrarına bağlı kalarak  zalimin zulmüne boyun eğmeyenler tarafından dünden bugüne getirlimiştir, yarınlara da bu temelde taşınacaktır!

sozde-aleviler3-001.jpg

Tarih, bu fotoğrafları sayfalarına önemli bir belgesel not olarak kaydedecektir.

Biliyoruz, bunların içinden bazıları ihanetin bataklığında yol almalarını ileride inkar edeceklerdir. Fakat, onların inkarını tarihin aynasından yansıyacak olan bu fotoğraflar boşa çıkaracaktır!

Mehmet Ali Çankaya
AABK Genel Başkan Yardımcısı

Alevi Haber Notu: Yazıda kullanılan resimler tarafımızdan eklenmiştir.
Yazı görselsiz(resimsiz) haliyle Sayın Çankaya'ya aittir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler