Kara Çarşaflılar Üniversitede - Yaşasın Özgürlük !

Kara Çarşaflılar Üniversitede - Yaşasın Özgürlük !

Kara Çarşaflılar ÜniversitedeCuma gününe kadar türbanlı öğrencilerin alındığı tek üniversite olan Selçuk Üniversitesi'nde...

A+A-

Kara Çarşaflılar ÜniversitedeKara Çarşaflılar Üniversitede

Cuma gününe kadar türbanlı öğrencilerin alındığı tek üniversite olan Selçuk Üniversitesi'nde bu sabah türban yasaklandı. Ancak öğrenciler arasında öyle biri vardı ki kara çarşafıyla dikkat çekti. Kara çarşaflı öğrencilerin bu sabaha kadar bu şekilde derslere girdikleri iddia edildi.

FOTO GALERİ : KONYA'DA KARA ÇARŞAFLI KIZLAR ÜNİVERSİTE KAPISINDA

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını verdikten sonra geçen hafta sonuna kadar türbanlı öğrencilerin alındığı tek üniversite olarak kalan Selçuk Üniversitesi'de bugünden itibaren türbanlı öğrencilerin fakültelere ve dersliklere alınmasına izin verilmedi. Okula cuma günü türbanlı olarak giren öğrenciler bu sabah geldiklerinde güvenlik güçleriyle karşılaştı. Yasağa tepki gösteren öğrenciler arasında bulunan kara çarşaflı öğrenci oldukça dikkat çekti. Kara çarşaflı öğrencilerin bu sabahki yasağa kadar derse kara çarşaflarıyla girdikleri iddia edildi.

Güvenlik güçlerinin okula türbanlı öğrencileri almaması üzerine bir kısım türbanlı öğrenciler türbanlarını çıkardı, bir kısım öğrenci peruk taktı, bir kısmı ise evine geri döndü. Kara çarşaflı öğrenciler ve bazı türbanlılar türbanlarını çıkarıp okula girmedi.
 
HÜRRİYET - 17 Mart 2008

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.