Karadeniz Alevi Bektaşi Federasyonu, cenazeye yapılan saldırıya tepki gösterdi

Karadeniz Alevi Bektaşi Federasyonu, cenazeye yapılan saldırıya tepki gösterdi

PİRHA - Karadeniz Alevi Bektaşi Federasyonu, İbrahim Gökçek'in cenazesine yapılan saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, "Gazi Cemevinde, kolluk kuvvetleri, vatandaşlara karşı yargısız, infaz

A+A-

Karadeniz Alevi Bektaşi Federasyonu Kurucu Başkanı Muharrem Erkan yaptığı açıklamada, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenaze erkanına yapılan saldırıyı kınadığını belirterek sorumluların görevden uzaklaştırılarak gerekli cezanın verilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:

“Gün geçmiyor ki ülkemizin çeşitli bölgelerinden hak, hukuk ihlalleri gelmesin. İbrahim Gökçek sanatçıydı, bu toprakların bağrında yaşayan, dar gelirli, işçi, köylü, emekçilerin, sesi soluğu olmuşlardı. Tıpkı Helin Bölek gibi. Seslerini, soluklarını, sazlarıyla, sözleriyle, gitarlarıyla, halklara duyurmak istiyorlardı olmadı. Her iki ‘Side Hakk’a yürüdü. Hakla dar didar oldular. İbrahim GÖKÇEK in cenazesi, sevdikleriyle, yarenleriyle, yoldaşlarıyla helalleşmek, tanıyan tanımayan insanlar gazi cem evine gidip İbrahim Canın divanına durup, Hakkın, tecellisinin, insanda olduğunu, çok yüce değer varlığın, insan olduğunu, gün gelip kendimizi bilmeden hal hareket, davranışlarımızla hatır gönül, yıktığımızı, bunların da ilim irfan, noksanlığımız dan kaynaklandığını, Can, Candan Razı olmazsa, Hakkın insandan razı olmayacağı inancıyla. Gazi Cem evine, bu covit 19 un tehditleri altında bir sürü can gitti.

“İNSANLARA ACI ÇEKTİRİLMİŞTİR”

Anayasamızın 10. Maddesi derki “ herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir.” Bu kanunun verdiği yetkiyle ülkemizin kolluk kuvvetleri mevcut görevlerini yürütmektedir. Nasıl ki, havrada, kilisede, sinagog da, camide her hangi bir vatandaş kendi inancının gereğini yerine getirerek, hakka yürüyen herhangi bir canı sırlayabiliyorsa, Alevi vatandaşlar da kendi inandıkları biçimde cemevinde hakka yürüyen İbrahim canı sırlama hakkı bulunmaktadır. Ama bu hak her ne gerekçe gösterilirse gösterilsin, hiçbir gerekçesi kabul edilemez bir biçimde, biber gazlarıyla saldırılmış, cemevinin içerisinde güvenlik güçleri postallarıyla, Alevi inancına sahip vatandaşların yüreğine basarcasına, oraları talan ettiklerini sosyal medyadan seyrettik. Bizim kutsalımızın insan olduğu unutulmuş, insanlara acı, sancı ıstırap çektirilmiştir.

“CEMEVİNDE YAPILANLARA SESİMİZİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİR”

Ülkemizin sağ duyulu insanlarına sesleniyoruz.. İsrail askerlerinin Kudüs’te, silahsız Filistinli, kadın, çocuk, yaşlılara yaptıkları saldırıları nasıl kınıyorsak, doğru olmadığını, yanlış yapıldığını söylüyorsak, bu gün Gazi Cemevinde yapılanlara da sesimizi yükseltmemiz gerekir. Bu bir insanlık görevidir. Suç varsa bunun cezasını ancak yargı mensupları, hukuk kurallarına uyarak verir, bunu güvenlik güçlerinin vermesi mümkün değildir. Maalesef üzülerek diyebiliriz ki Gazi Cemevinde, kolluk kuvvetleri, vatandaşlara karşı yargısız infaz uygulamıştır. Bir an evvel bu olaylara sebebiyet veren kimler varsa görevden acilen uzaklaştırılmalı, gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Ne acıdır ki ülkemizde yazar, çizer, gazeteciler ceza evlerinde düşünce, görüşlerinden dolayı bulunurken, adi suçlular, katiller salıverilmiştir. Bu ülke hepimizin, kanun, yasa, hukuk her vatandaş için olmazsa olmazımız sayılmalıdır. Karadeniz Alevi Bektaşi federasyonu olarak bu hak ihlalini şiddetle kınıyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.