Karadeniz Alevi-Bektaşi Federasyonundan Sefa Ulusoy ve Veliyettin Hürrem Ulusoy vurgulu açıklama

Karadeniz Alevi-Bektaşi Federasyonundan Sefa Ulusoy ve Veliyettin Hürrem Ulusoy vurgulu açıklama

Karadeniz Alevi-Bektaşi Fererasyonu adına Başkan Muharrem ERKAN imzalı bir basın açıklaması yayınlayarak son süreci değerlendirdi.

A+A-

CÜMLE CANLARA;

Yüzyıllardır, Alevilerin serçeşmesine, Mürşit ocağına yönelik yok etme, ortadan kaldırma, deforme etme, çizgisinden uzaklaştırmaya yönelik bir sürü adım atıldığını görüyoruz.  Bunların belleklerde iz bırakıp, sürgünler, acı, ıstırap,  çektirdiğini görmekteyiz.  Günümüze kadar geçen süre içerisinde bu kadar baskıya, yozlaştırmaya, çalışmalarını, . “İnancın temel düsturlarından/ilkelerinden aldığı donanımla…”  bu çalışmalarını boşa çıkardı ise, “ yol cümleden uludur, gönül kalsın, yol kalmasın. “ ilkelerini “erenler cem ine her can giremez/edep, erkân, yol olmayınca./her kamberim diyen kamber olamaz/ Bükülü Kementti dal olmayınca”  inancımız gereği, yolun gereklerini yerine getiremeyenler,  “ ocak zadeler meclisi” diye bir meclis oluşturdular.  Bu meclis Alevilerin gerek sosyal, kültürel gerek inançsal sorunlarını çözeceklerini iddiası ile yola çıktıklarını söylemekle birlikte hal hareket ve dillerinin baştan Yol’a aykırı olduğu apaçık görmekteyiz. Ocakzadelik kast sistemi gibi ast ve üst efendi-köle düzeninin olduğu bir durum mudur yoksa Yolumuzun temeli olan herkesin ikrarlı “can “olduğu sadece kan bağından kaynaklanan ve Yolun gereği hizmet makamı mıdır? Buna göre Ebu turap-(toprağın babası) mı yücedir kan bağını kullanarak kendini üstün görmek mi? Sorgulamamız gereken budur. seyid ailesinden olup saf ve temiz duygularla sadece adına aldanıp katılan ya da kendisinden darı meydanda rızalık alınmadan isimleri yazılanların masumiyetlerini koruyabilmeleri için bilinçli hareket etmeleri elzemdir. Yolun tevella sı gereği, her kim ehlibeyti severse, her kim, insanlığı sevip sayıp, insanı değerlerin yüceltilmesi için katkı sunarsa, her kim, doğayı, koruyup, korlayıp, ekolojik dengeyi korumada katkı sunarsa bunlarla beraber olunur. Bunlar dost edinilir. Teberra,; her kim ehlibeyte buguz, kin, nefretle bakarsa, her kim insanların kanını akıtıp, acı sancı ıstırap çektirdi ise, her kim doğayı katletti, katledenlere destek verip onlarla yol yürüdü ise, her kim hayvanlara zarar verdi ise onlardan uzaklaşmak onlarla beraber olmamak gerekir.  Şu iyi bilinmelidir ki yolumuz ne ırkçı, dinci,  nede yol ulumuz baba mansurun derisini diri, diri yüzen Şialarla bir olmamızı, yol yürümemizi engeller.

Karadeniz Alevi Bektaşi Federasyonu olarak; Hünkâr Hacı Bektaş Veli Pirimizden bugüne kadar gelen süreçte. Yolan kurallarına uygun olarak günümüze kadar gelen, şu anda yol gereği gönüllerini turaplık mertebesinde tutan, mürşitlerimiz, Sefa UlUSOY ile Veliyettin Hürrem ULUSOY un Hünkâr Hacı Bektaş Veli vakfı bünyesinde oluşturdukları yolda, yolun hizmet erleri olarak dün yürüdük, bundan sonrada yolumuzun bizlere verdiği öğreti, inancı, bilinciyle yürümeye devam edeceğiz. Bu yol adı Hızır olup da hınzır paşa olan, pirimiz pir sultanı astıranları gördü, bu yol Şah Kalenderin yanında durduğunu söyleyip de, kanuniden aldıkları rüşvetle bir gecede mürşidimizi binlerce yol düşkününün ihanetine uğrayıp, şahımızın hakla dar didar olduğunu gördük. Yol da birlik sağlandıkça, yeniden Anadolu’da ve dünyada Mürşitlerimiz, Sefa ULUSUY ve Veliyettin Hürrem ULUSOY ile beraber Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı bünyesinde örgütlenen, güç olan dergâhımıza yönelik saldırılar olacaktır. Bu yola hizmet eden, birliği beraberliği, barışı, kardeşliği, sevgiyi, yüreğine nakış, nakış ören,  yolumuzda, yol eri, hizmet eri olan canlara aşk olsun diyoruz.

 

Muharrem ERKAN

Karadeniz Alevi Bektaşi Fed. Kur. Bşk.

 
Adres:

Yeşilırmak Mh. Hacı Bektaşi Veli Cd. No:4 Tokat
   

Telefon :

0356 212 41 29

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.