Karakoçan kavgası!

Karakoçan kavgası!

Karakoçan kavgası!AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Alevi-Sünni ayrımı yapan Karakoçan Kaymakamı’nı İçişleri Bakanı...

A+A-

Karakoçan kavgası!Karakoçan kavgası!

AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Alevi-Sünni ayrımı yapan Karakoçan Kaymakamı’nı İçişleri Bakanı Atalay’a şikâyet etti. “Sen doğruyu söylemiyorsun” yanıtını alınca tartışma çıktı

AKP’nin hafta sonu yapılan Kızılcahamam kampında İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran arasında, Alevi-Sünni ayrımı yaptığı ileri sürülen Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz nedeniyle kavga yaşandı.

Kampa katılan İşbaşaran, Yılmaz’ı “kafa” yapısından dolayı  Atalay’a şikâyet etti. Dünkü Hürriyet gazetesinde de bir bölümü yer alan diyaloglarda Atalay’ın “Sen doğruyu söylemiyorsun” sözleri üzerine ikili arasında tartışma çıktı.

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, İşbaşaran, Atalay’a “Ben sizin üniversitedeki rektörlük yıllarınızı bilirim. Beceriksizdiniz. Sen bu bakanlığı kaldıracak adam değilsin. Başbakanımız seni bizim sorunlarımızı dinlemen için görevlendirdi, ama sen dinlemiyorsun. Görevinizi yapın ve sorunu çözün. Sizden ihale, atama istemiyorum. Ayrımcılık yapan kaymakamı görevden almanızı veya uyarmanızı istiyorum” dedi.

Milliyet’e yaptığı açıklamada yaşananları doğrulayan İşbaşaran, görüşmede Atalay’ı şu sözlerle eleştirdi: “Ben bir milletvekili olarak ilimle ilgili bir sorunu anlatıp soru soruyorum, doğruyu söylemeyen sizsiniz. Bir kaymakam bunu yapamaz, uyarmanızı istedim. Siz vatandaş gibi dilekçe vermemi istediniz. Siz Dilekçe Komisyonu musunuz ki? Ayrıca ben memur muyum ki size dilekçe vereyim?”

Atalay özür diledi

Atalay’ın özür dilediği, ancak İşbaşaran, “Özrünüzü kabul etmiyorum. Siz de kaymakam gibi düşünüyorsunuz. Görevinizi yapın” dedi.

Tartışmaya neden olan olay şöyle gelişti:  3 ay önce, Elazığ Karakoçan’da YİBO yurtlarında kalan 28 kız öğrenci 4 kilometre mesafedeki okullarından dönüşte taciz edildi. Öğrenciler, Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne giderek, akşam dönüşte kendilerine araç tahsis edilmesini istedi. Kızlara “Size araba yok. Parası olan okusun, olmayan evlensin” denildiği iddia edildi. Bunun üzerine İşbaşaran devreye girdi. Vali Muammer Muşmal’la öğrencilere araç tahsis edildi, ailelerle konuşulup eğitime devam etmeleri sağlandı.

İşbaşaran, “Onlara aylık burs da sağladık. Aileleri arayıp kefil olduğumu da söyledim” dedi. Kaymakamın ise İşbaşaran’a şu sözleri söylediği iddia edildi:

Sayın milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz.

Bunun üzerine de İşbaşaran’ın kaymakama tepki gösterdiği belirtildi. Konuyu Atalay’a aktaran İşbaşaran, “Feyzi Bey, bir dilekçe verin konuyu inceleteyim” yanıtını aldı.

Karakoçan kavgası!

Karakoçan YİBO yurdunda barınan kız öğrenciler, her gün 4 kilometre yürüyerek ilçe merkezindeki okullarına gidiyor.

ABDULLAH KARAKUŞ Ankara / Fotoğraf: MUSTAFA DEVRİM DHA
MİLLİYET - 3 Haziran 2008

Kampta bakan-vekil kavgası

AKP Elazığ Milletvekili İşbaşaran ile Alevi öğrencilerle ilgili sözleri nedeniyle Karakoçan kaymakamı hakkında işlem yapmayan İçişleri Bakanı Atalay arasında sert tartışma yaşandı

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) – AKP’nin Kızılcahamam kampında İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran arasında sert tartışmalar yaşandı. İşbaşaran, Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) yurtlarında kalan kız öğrencilere araç tahsis edilmesi yönündeki isteğine “28 öğrencinin 12’si Alevi, bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz” diyen Kaymakam Erdinç Yılmaz hakkında işlem yapılmasını istedi. İşbaşaran, bir süre önce Karakoçan ilçesinde yaşanan bir olayla ilgili olarak bakan Atalay’a yaptığı başvuruyu yeniden anımsattı.

YİBO yurtlarında kalan 28 kız öğrencinin 4 kilometre mesafedeki okullarından dönüşleri sırasında tacize uğramaları nedeniyle araç tahsis edilmesi için Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğ’ne başvurdukları, ancak milli eğitim müdürünün “Size araba maraba yok, parası olan okusun, olmayan evlensin” dediği bir süre önce basına yansımıştı. Bunun üzerine İşbaşaran’ın devreye girmesiyle öğrencilere araç tahsis edildi.

İşbaşaran, bir süre sonra Karakoçan Kaymakamı Yılmaz’ı aradı. İşbaşaran, kaymakamın “Sayın milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz” dediğini İçişleri Bakanı Atalay’a aktardı. Atalay ise, Başaran’a “Fevzi Bey, bir dilekçe verin konuyu inceleteyim” demekle yetindi.

Atalay, konuyu yeniden gündeme getiren İşbaşaran’ı yalan söylemekle suçladı. Bunun üzerine sinirlenen İşbaşaran, “Sayın Bakan bir kaymakam bunu yapamaz, uyarmanızı istedim. Bu ilçe çok hassas bir ilçe. Alevisi, Sünnisi birlikte yaşıyor. Bunu gündeme getirmeyeceğim, size sormayacağım da ne yapacağım. Ben sizin geçmişinizi de biliyorum, rektörlüğünüzü de biliyorum” deyince salondaki gerilim tırmandı.

İşbaşaran ile Atalay’ın birbirlerinin üstüne yürüdüğü, diğer milletvekillerinin devreye girmesiyle İşbaşaran’ın odadan çıkarıldığı belirtildi. Odaya yeniden gelen İşbaşaran’dan Atalay’ın özür dilediği, ancak İşbaşaran’ın “Özrünüzü kabul etmiyorum. Siz de kaymakam gibi düşünüyorsunuz” dediği kaydedildi.
 
Cumhuriyet - 3 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.