Karakoçan Kaymakamı Meclis Gündeminde

Karakoçan Kaymakamı Meclis Gündeminde

Karakoçan Kaymakamı Meclis GündemindeKAMER GENÇ, İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY'A KARAKOÇAN KAYMAKAMINI SORDUTunceli Bağımsız...

A+A-

Karakoçan Kaymakamı Meclis GündemindeKarakoçan Kaymakamı Meclis Gündeminde

KAMER GENÇ, İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY'A KARAKOÇAN KAYMAKAMINI SORDU

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, kız öğrencilere servis imkanı tanımamasıyla ilgili olarak, öğrencilerin bir bölümünün Alevi olduğunu ve Alevilerin de devlete bakış açısının belli olduğunu söylediği iddia edilen Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz'ı Meclis gündemine taşıdı.

Genç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği sonu önergesinde Elazığ Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz'ın YİBO yurdunda kalan 28 kız öğrenciye akşam vasıta temin edilmesiyle ilgili olarak bunların 12'sinin Alevi olduğunu, Alevilerin de devlete bakış açısının bilindiğini söylediği şeklindeki haberleri anımsattı. Kaymakamın Alevilerin devlet düşmanı olduğu imasında bulunduğu kaydeden Genç, konuyu kendisine ileten Elazığ milletvekili Feyzi İşbaşaran'a da tepki gösterdiğinin belirtildiğini ifade etti.

Genç, soru önergesinde Atalay'ın yanıtlaması istemiyle, "Alevilere devlet düşmanı imasında bulunan bu kaymakam hakkında ne gibi işlem yapılmıştır? Konuyu size intikal ettiren sayın Milletvekiline neden tepki gösterdiniz? Kaymakamın düşüncelerini paylaşıyor musunuz?" sorularını sordu.

ANKA - 4 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.