Karakoçan olayı keşke belgeli olsa

Karakoçan olayı keşke belgeli olsa

Karakoçan olayı keşke belgeli olsa İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’a "Alevilerin devlete...

A+A-

Karakoçan olayı keşke belgeli olsa Karakoçan olayı keşke belgeli olsa

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’a "Alevilerin devlete bakışı belli" diyen Karakoçan Kaymakamı konusunda bir açıklama yaptı.

Açıklamasını, İşbaşaran’ın, "Ben milletvekiliyim, olayı size anlattığımda benden dilekçe istediniz" sözleri ile sınırlı tutan Atalay şunları dedi: "Dilekçe konusu yanlış anlaşılmasın. Bu tür bir olay olduğunda, teftiş başlatabilmek için keşke iddialar belgelenebilmiş olsa. Yoksa ben milletvekilinden dilekçe istemek anlamında bir şey söylemedim. Kaymakakamla ilgili zaten işlem başlatıldı. Bir idareci bunu söyleyemez."

İşbaşaran: Takipçiyim

Feyzi İşbaşaran, Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz’ın da görevden alınması için takipte olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: "Kaymakam Yılmaz’ın bana sarf ettiği sözlerden çok rahatsız oldum. Çünkü ilçem çok hassas bir ilçe olup, Alevisi ve Sünnisi birlikte kardeşçe yaşamaktadır. Bir yönetici bu ayrımı yapamaz. Bu tür düşüncede olan yöneticilerin uyarılması için bakanlıklarına gerekli uyarıları yaptım. Milli Eğitim Bakanlığı 2 Haziran 2008 sabahı İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü görevden aldı. Kaymakamın sözlerini de İçişleri Bakanımız Beşir Atalay’a ilettim ve gerekenin yapılmasını beklemekteyim."

Meclis’e taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Mehemt Ali Özpolat ise "Karakoçan’daki kız öğrenciler tartışmasını" TBMM’ye taşıdı. Özpolat, Bakan Atalay’ın yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde "Karakoçan Kaymakamı neden hálá görevde?" diye sordu. 

Mustafa DEVRİM / DHA
HÜRRİYET - 4 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.