Karaman ve Erdoğan'ın oğulları bacanak

Karaman ve Erdoğan'ın oğulları bacanak

Karaman ve Erdoğan'ın oğulları bacanakKanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Karaman’ın gelini ile Başbakan Erdoğan’ın gelini kardeş. Yeniçağ...

A+A-

Karaman ve Erdoğan'ın oğulları bacanakKaraman ve Erdoğan'ın oğulları bacanak

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Karaman’ın gelini ile Başbakan Erdoğan’ın gelini kardeş. Yeniçağ yazarı Önkibar, Kanal 7'nin kuruluşu ile Erdoğan-Karaman-Akman ilişkisini yazdı

Deniz Feneri e.V. davasındaki kilit isimlerden biri olan Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yakınlığı dikkat çekici. Erdoğan'ın büyük oğlu Burak Erdoğan ile Karaman'ın oğlu Habib Karaman bacanak. Yani Erdoğan ve Karaman'ın dünürleri aynı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar’ın yazdığına göre de, Erdoğan, Karaman ve Deniz Feneri e. V. davasında adı geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman uzun yıllar öncesinden tanışıyor ve Kanal 7'nin kuruluş çalışmalarını da birlikte yürütmüş isimler.  Deniz Feneri e.V. aracılığıyla toplanan yardım paralarının Türkiye'ye naklinde adı geçen isimler arasında yer alan Zekeriya Karaman'ın Erdoğan'la yakınlığı geçmişe dayanıyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, "Deniz Feneri'nin topladığı trilyonlar ve perde gerisindekiler!" başlıklı yazısında, Türkiye gazetesinde çalıştığı döneme ait ilginç bir anısını 4 Eylül tarihindeki yazısında şöyle kaleme almıştı:

'Birlik'te geldiler'

"Yıl 1993.

O yıllarda RP mebusu olan Melih Gökçek arar ve aramızda şu diyalog geçer:

-  Sebo, Tayyip Erdoğan'ı tanıyor musun? Partimizin İstanbul İl Başkanı.

-  Tanırım hemşerimdir. Niçin sordun?

-  Ya kendisi yarın Ankara'ya geliyor. Bir özel TV kurma konusu var. Sen TGRT'nin kuruluşundan tecrübelisin, sana bazı teknik sorular soracaklar. Öğlen yemekte beraber olabilir miyiz?

-  Elbette oluruz ama Tayyip bey Ankara'ya misafir geliyor, ayıp olur, davet sahibi ben olayım.  Büyük Ankara Oteli'nde yer ayırtıyorum.

-  Tamam Sebo, yarın öğlen buluşuyoruz.

Yemekte buluştuk... Erbakan'a uğrayan Tayyip bey biraz geç katılıyor.

Yemekte o güne kadar görmediğim ve tanımadığım, Tayyip beyin asistanları tavırlı iki isim de var.

Peki kim midir bunlar?

Zekeriya Karaman ile Zahid Akman."

Aynı aileden gelin aldılar

Başbakan Erdoğan'ın büyük oğlu Burak Erdoğan, 2001 yılında Osman Ketenci'nin kızı Sema Ketenci'yle evlendi. Zekeriya Karaman'ın oğlu Habib Karaman ise Ketenci'nin diğer kızı Şehriban Ketenci'yle Feshane'de düzenlenen bir törenle hayatını birleştirdi. Erdoğan, törene katılarak nikâh şahitliği yaparken, davete katılanlar arasında aynı davada ismi geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman da yer aldı. Böylece Osman Ketenci hem Erdoğan'ın hem Karaman'ın dünürü oldu. Osman Ketenci, Burak Erdoğan'ın 2006’da kurucuları arasında yer aldığı Turkuaz Denizcilik şirketinin ortakları arasında da yer alıyor.

İSTANBUL Milliyet - 09 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.