Karanlıktan aydınlığa birlik meşalesi yakmaya

Karanlıktan aydınlığa birlik meşalesi yakmaya

Karanlıktan aydınlığa birlik meşalesi yakmayaBağcılar Cemevi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği şölen 'Karanlıktan Aydınlığa Birlik Meşalesi Yakmaya'...

A+A-

Karanlıktan aydınlığa birlik meşalesi yakmaya Karanlıktan aydınlığa birlik meşalesi yakmaya

Bağcılar Cemevi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği şölen 'Karanlıktan Aydınlığa Birlik Meşalesi Yakmaya' sloganıyla yola çıkan Alevileri bir araya getirdi.

Şölenin genel koordinatörü ve aynı zamanda genel sekreteri olan Ali Ekber Demir, şöleni cumhuriyet ve aydınlık gelecek için direnişe davet amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Karıştırandan yana değil barıştırandan yana, ayrıştırandan yana değil birleştirenden yana olalım" çağrısında bulundu. Düzenlenen şölenle Alevilere ve Sunilere karşı yapılan oyunları göz önüne sermek istediklerini belirten Ali Ekber Demir, Alevi-Sunni barikatına hep beraber bir tuğla daha koymak istediklerini kaydetti.

Türkiye'deki ve Avrupa'daki Cemevleri'nin yanı sıra Dr. İzettin Doğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Yazı İşleri Müdürü Miyase İlknur'un katılımıyla gerçekleşen şölende Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk hastalığı nedeniyle yer almazken, İlhan Selçuk'a verilen plaketi Selçuk adına Miyase İlknur aldı.

Şölen, Cemevi Türk Halk Müziği Korosu ve Semah ekibinin gösterisinin ardından, Sebahat Akkiraz, Ali Kızıltuğ, Ferhat Tunç ve Nilüfer Sarıtaş gibi sanatçıların türküleriyle sona erdi.

BİRGÜN - 29 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.