Karayalçın'dan 'Tatort' tepkisi

Karayalçın'dan 'Tatort' tepkisi

Karayalçın'dan 'Tatort' tepkisiKarayalçın, ARD’de yayınlanan “Tatort” isimli diziyle ilgili Alman resmi yetkililerini...

A+A-

Karayalçın'dan 'Tatort' tepkisiKarayalçın'dan 'Tatort' tepkisi

Karayalçın, ARD’de yayınlanan “Tatort” isimli diziyle ilgili Alman resmi yetkililerini özür dilemeye ve diziyi yayından kaldırmaya çağırdı.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Almanya’nın resmi televizyon kanalı ARD’de yayınlanan “Tatort” isimli diziyle ilgili Alman resmi yetkililerini özür dilemeye ve diziyi yayından kaldırmaya çağırdı.

SHP Genel Başkanı Karayalçın yaptığı açıklamada, Almanya’nın resmi televizyon kanalı ARD’de yayınlanan ve Alevi toplumunu rencide eden “Tatort” isimli diziyle ilgili olarak Alevi vatandaşların duyduğu derin üzüntüyü paylaştığını kaydetti. Bugüne kadar Alman resmi makamlarından diziyle ilgili bir özür dileme belirtisi göremediklerini belirten Karayalçın, “Duyarlılığımız sabırsızlığa dönüşmektedir” dedi.

Karayalçın, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşların kitlesel tepkilerini desteklediğini ifade ederek, Alman resmi yetkililerini özür dilemeye ve diziyi yayından kaldırmaya çağırdı.

GERÇEK GÜNDEM - ANKA - 03 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.