Kardeşçe yaşıyoruz deme lüksümüz yok!

Kardeşçe yaşıyoruz deme lüksümüz yok!

Kardeşçe yaşıyoruz deme lüksümüz yok!Çamuroğlu başörtüsünde çözüm için Alevileri işaret...

A+A-

Kardeşçe yaşıyoruz deme lüksümüz yok!Kardeşçe yaşıyoruz deme lüksümüz yok!

Çamuroğlu başörtüsünde çözüm için Alevileri işaret etti.
 
AK Parti'nin Alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu'ndan BUGÜN Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalar...

Hükümet, cemevlerine yasal statü verilmesi, Alevi dedelerine maaş bağlanması, zorunlu din dersinin kaldırılması gibi yeni açılımlar üzerine çalışıyor. MHP de sorunların çözümü için hükümete adeta "açık çek" verdi.

Biz de Türkiye'nin bu sıcak konusunu Başbakan Erdoğan'la Alevileri buluşturan AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu ile görüştük.

"Hiçbir sorunumuz yok" şeklinde davranma lüksüne sahip değiliz.

Almanya'daki Türklere verilen din dersine özgürlük diyenlere yazıklar olsun.

Başörtüsü sorunu Aleviler olmazadan çözülmez. Çünkü...

TÜM BU SATIRBAŞLARIYLA BİRLİKTE...

Reha Çamuroğlu, Sünni olan eşinin ailesine evliliğe nasıl ikna etti?

Diyanet Alevi sorununun çözümünde nasıl rol oynamalı?

Alevi ve Sünniler arasındaki en büyük farklılıklar neler?

Bu önemli soruların cevaplarının yer aldığı Seda ŞİMŞEK'in röportajının tamamı BUGÜN Gazetesi'nde...

***

Menderes'ten Alevi desteği

'Başörtüsü sorunu Aleviler'in, Aleviler'in sorunları da Sünniler'in desteği ile çözülür' açıklamasına Menderes'ten destek.

Menderes, Çamuroğlu'nun yaptığı açıklamaları BUGÜN'e değerlendirdi.

Çamuroğlu'nun Alevilik konusunu en iyi bilen ve en tutarlı görüşlere sahip az sayıda isimden birisi olduğunu belirten Menderes, şunları söyledi: "Onun varlığı ve AK Parti'de oluşu bu konuda çözüm için çok büyük bir fırsattır ve inşallah bu değerlendirilir.

Çamuroğlu, Alevilerin isteklerinin çözümünü Türkiye'nin demokratikleşmesinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyor ve çözümün de burada olduğunu çok açık bir şekilde ifade ediyor. Bunda yerden göğe kadar haklı. Türkiye'de Sünnisi ile Alevisi ile herhangi bir etnik topluluk gerek fikir, gerekse din ve vicdan hürriyeti kapsamında bunların genişletilmesine yönelik talepleri mevcutsa mutlaka birlikte hareket etmeliler. Demokrasi içinde çözülmeli Bu hususları dengeli bir şekilde Türkiye'nin demokratikleşmesinin içinde çözmelidirler. Çamuroğlu, bunu göstererek çok doğru bir iş yapmaktadır. Bundan dolayı Alevi kesiminden eleştirilmek gibi bir riski de tam bir aydın tarafsızlığı ile ve cesaretle ele almaktadır.”

Çamuroğlu'nun Almanya'da Alevi çocuklarına Almanca Alevilik dersi verilmesi ve Alevi ile Sünni çocuklar arasında makasın gittikçe açılması yönündeki açıklamalarının önemine işaret eden Menderes, şunları söyledi:

"Almanya'da bu ayrımı yapmakta ne kadar uç bir noktaya varıldığını da herkesin gözlerinin önüne sermektedir. Böylece birtakım dış odakların Aleviliği ve Aleviler'i ne kadar istismar etmek istedikleri ortaya çıkmaktadır. Bunu bir taraftan Alevilik adına bilir bilmez konuşup isteklerde bulunanlar kadar Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünde kendini sorumlu hisseden her kesimi ve herkesin bir sonuç çıkartması gerekmektedir."

Seda ŞİMŞEK - BUGÜN – 25 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.