Karşıyaka'daki aşure törenleri

Karşıyaka'daki aşure törenleri

Karşıyaka'daki aşure törenleri KARŞIYAKA'da 25 Alevi kültür derneği ile yöre derneği tarafından "Aşure Günü"...

A+A-

Karşıyaka'daki aşure törenleri Karşıyaka'daki aşure törenleri

KARŞIYAKA'da 25 Alevi kültür derneği ile yöre derneği tarafından "Aşure Günü" kutlaması gerçekleştirildi. Alevi Kültür Dernekleri adına konuşma yapan organizasyon başkanı Elvan Çelen, "Alevi inancında aşurenin önemi büyüktür. Bizler kendi inancımız ve geleneklerimizi koruyarak bugünlere geldik. Geçen süre içerisinde çok sıkıntılar yaşadık, baskılarla mücadele ettik. Bizler kendi inançlarımızı, geleneklerimizi değiştirmeyiz" dedi. Karşıyaka'da bulunan 25 derneğin bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde bütünlük sergilediğini belirten Çelen "Belediye Başkanı Cevat Durak'a hem beldemize yaptığı hizmetlerden hem de bu güne yaptığı katkılardan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Şiirler ve semah gösterisi

Törene katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Yamanlar'ın Karşıyaka'nın bir parçası olmasına rağmen Bayraklı sınırları içerisinde bırakıldığını söyledi. Törende yerel sanatçılar türküler söyledi, şiirler okundu, semah gösterisi yapıldı, katılımcılara aşure dağıtıldı. Karşıyaka'da bir başka aşure günü etkinliği de İsmail Cem Kültür Merkezi'nde yapıldı. Çorum Üçköylüler Sosyal-Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen aşure etkinliğinde semah gösterileri yapıldı, aşure dağıtıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da katıldığı etkinlikte birlik, beraberlik mesajları verildi.
 
HÜRRİYET - 19 Ocak 2009

Karşıyaka'da aşure günü

25 Alevi Kültür Derneği ile Yöre Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlikte inanç ve geleneklere saygı çağrısı yapıldı

Karşıyaka'da 25 Alevi Kültür Derneği ile Yöre Derneği tarafından 'Aşur Günü' kutlaması gerçekleştirildi. Alevi Kültür Dernekleri adına konuşma yapan Organizasyon Komitesi Başkanı Elvan Çelen, "Alevi inancında aşurenin önemi büyüktür. Bizler kendi inancımız ve geleneklerimizi koruyarak bugünlere geldik. Geçen süre içerisinde çok sıkıntılar yaşadık, baskılarla mücadele ettik. Günümüzde bizlere değişik etkinlikler empoze edilmeye çalışılıyor, ancak bizler kendi inançlarımızı, geleneklerimizi  değiştirmeyiz" dedi.

Karşıyaka'da bulunan 25 derneğin bir araya gelerek birlik ve beraberlik içinde bütünlük sergilediğini belirten Çelen, "Bu yıl 14'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz aşure günümüzde bizlerle birlik olanlara, katkı koyanlara teşekkür ediyoruz. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a da hem beldemize yaptığı hizmetlerden hem de bu güne yaptığı katkılardan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

YANLIŞLIK DÜZELTİLSİN

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, Yamanlar'ın Karşıyaka'nın bir parçası olmasına rağmen Bayraklı içerisinde bırakıldığını belirterek, "Kendilerini Karşıyakalı olarak gören insanlar birden Bayraklı içerisinde kaldı. Bu yanlışlığın ileride düzelmesini diliyorum. Belediye olarak Yamanlar'a sürekli yeni hizmetler getirme çabası içinde olduk. Nazım Hikmet Meydanı tamamlanmak üzere, rekreasyon alanı ile birlikte yeni bir güzellik katacak. Yeni seçilecek başkanla bir arada yine hizmet getireceğiz. Bugünkü güzelliği yaşatan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törende yerel sanatçılar türküler söyledi, şiirler okundu, semah gösterisi yapıldı, katılımcılara aşure dağıtıldı. 

Karşıyaka'da İsmail Cem Kültür Merkezi'nde de aşure günü etkinliği yapıldı. Çorum Üçköylüler Sosyal-Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen aşure etkinliğinde semah gösterileri yapıldı, aşure dağıtıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da katıldığı etkinlikte birlik, beraberlik mesajları verildi.     

YENİ ASIR - 20 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.